Naslovna Sastojci Cimet

Sastojak: cimet

Posni kolač sa višnjom i orasima

Posni kolač sa višnjom i orasima

Sastojci za posni kolač sa višnjom i orasima: 300 g višanja (svežih ili zamrznutih), 200 g oraha (seckanih), 250 g pšeničnog brašna, 1 prašak za pecivo, 150 g šećera, 1 kašika vanilin šećera, 100 ml biljnog ulja, 200 ml biljnog mleka, 1 kašičica cimeta, prstohvat soli.
Posni pečeni batat sa medom i orasima

Posni pečeni batat sa medom i orasima

Sastojci za posni pečeni batat sa medom i orasima: 2 srednja batata (slatki krompir), 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike meda (ili agavinog sirupa za vegansku verziju), 50 g seckanih oraha, so i biber po ukusu, 1 kašičica cimeta (opciono).
Posne američke palačinke sa bundevom

Posne američke palačinke sa bundevom

Sastojci za posne američke palačinke sa bundevom: 1 šolja brašna, 1/2 šolje pirea od bundeve (kuvana ili pečena bundeva), 2 kašike šećera (ili zaslađivača po izboru), 1 kašičica praška za pecivo, 1/2 kašičice cimeta, 1/4 kašičice đumbira u prahu (opcionalno), prstohvat soli, 1 šolja biljnog mleka (sojino, bademovo ili kokosovo), 1 kašika biljnog ulja, biljno ulje za prženje.
Posna salata od prosa sa bundevom

Posna salata od prosa sa bundevom

Sastojci za posnu salatu od prosa sa bundevom: 1 šolja prosa, 200 g bundeve (isečene na kockice), 1 crveni luk (sitno seckan), 1 šaka sveže rukole, 2 kašike maslinovog ulja, sok od 1 limuna, so i biber po ukusu, prstohvat cimeta (opcionalno), 2 kašike semenki bundeve (za dekoraciju).
Posna gibanica sa bundevom

Posna gibanica sa bundevom

Sastojci za posnu gibanicu sa bundevom: 500 g tankih kora za pitu, 500 g narendane bundeve, 100 g oraha, sitno iseckanih, 100 g šećera, 1 kašičica cimeta, 200 ml mineralne vode, 100 ml ulja, 1 kašika praška za pecivo.
Posne pečene šljive sa medom i orasima

Posne pečene šljive sa medom i orasima

Sastojci za posne pečene šljive sa medom i orasima: 500 g svežih šljiva, prepolovljenih i očišćenih od koštica, 3 kašike meda (ili agavinog sirupa za posnu verziju), 50 g oraha, sitno iseckanih, 1 kašičica cimeta, 1 kašika maslinovog ulja.
Posni desert od breskvi sa ovsenim pahuljicama

Posni desert od breskvi sa ovsenim pahuljicama

Sastojci za posni desert od breskvi sa ovsenim pahuljicama: 4 zrele breskve, isečene na kriške, 100 g ovsenih pahuljica, 2 kašike kokosovog ulja, 2 kašike agavinog sirupa ili meda, 1 kašičica cimeta, 1 kašičica ekstrakta vanile, 1 prstohvat soli.
Posne pečene jabuke sa cimetom

Posne pečene jabuke sa cimetom

Sastojci za posne pečene jabuke sa cimetom: 4 velike jabuke (najbolje crvene sorte), 2 kašike cimeta, 4 kašike smeđeg šećera ili meda, 50 g suvog grožđa, 50 g oraha, sitno seckanih, sok od jednog limuna, 1 kašika maslinovog ulja.
Posna kinoa sa pečenim jabukama i cimetom

Posna kinoa sa pečenim jabukama i cimetom

Sastojci za posnu kinou sa pečenim jabukama i cimetom: 1 šolja kinoe, 2 šolje vode, 2 jabuke, isečene na kriške, 1 kašičica cimeta, 1/4 šolje javorovog sirupa, 1/4 šolje seckanih oraha, prstohvat soli.
Posni hleb od bundeve i oraha

Posni hleb od bundeve i oraha

Sastojci za posni hleb od bundeve i oraha: 1 šolja pire bundeve, 1/2 šolje biljnog ulja, 1/2 šolje smeđeg šećera, 1/4 šolje javorovog sirupa, 2 šolje brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 1/2 kašičice sode bikarbone, 1 kašičica cimeta, 1/2 kašičice đumbira u prahu, 1/2 kašičice soli, 1/2 šolje seckanih oraha.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -