Naslovna Posni specijaliteti

Posni specijaliteti

posni specijaliteti, specijaliteti posne hrane, posni specijalitet, posna ekskluzivna jela, specijaliteti posne kuhinje

Banane sa čokoladom recept

Banane sa čokoladom

Sastojci za banane sa čokoladom: 4 banane, 150 g posne čokolade za kuvanje, 100 g posnog margarina, 50 g šećera, liker, sok od jednog limuna.
salata od hobotnice i paprika recept

Salata od hobotnice i paprika

Sastojci za salatu od hobotnice i paprika: 1 hobotnica od 600 g, 1 crvena paprika, 1 žuta paprika, 2 šargarepe, 1 struk celera, 1 kašičica sirćeta, 80 ml maslinovog ulja, 100 ml belog vinskog sirćeta, so.
Tabule recept

Tabule

Sastojci za tabule: 60 g pšenice, 2 paradajza, 2 krastavca, 200 g peršuna, 1 mala glavica crnog luka, sok od pola limuna, 100 ml maslinovog ulja, 1 kašičica cimeta, so.
testenina sa morskim plodovima

Posna testenina sa morskim plodovima

Sastojci za posnu testeninu sa morskim plodovima: 1 praziluk, 1 glavica crnog luka, 4 čena belog luka, 1 dl ulja, 1 pakovanje zamrznutih morskih plodova, 300 g šampinjona, 100 g crnih maslina, 1 kašičica čili papričice (u prahu), pola kašičice aleve paprike, kuvani paradajz 300-400 ml (po ukusu), biber, so, vegeta, 1-2 kašičice šećera, belo vino 2.5 dl, 1 kašičica đumbira u prahu (može i ne mora), 100 g posnog sira (voditi računa da u njemu nema ni postotka mlečnog proteina ili kazeina).
zapecena sarma sa listovima svezeg kupusa

Zapečena posna sarma od svežeg kupusa

Sastojci za zapečenu posnu sarmu od svežeg kupusa: Za kupus: 1,5 kg svežeg kupusa, kašika kima, kašika soli, voda i velika šerpa. Za fil: 200 ml ulja, 1 crni luk (može i više), 4 šargarepe, 2 krompira, koren, stabljika i list celera, 2 manje tikvice, 2-3 kašike paradajz pirea, začin C, vegeta, so, biber, povrtna kocka za supu, veza svežeg peršuna, bosiljak, ruzmarin, do 700 ml vode, 200 g pirinča, ulje za premazivanje, kim za posipanje.
pecene paprike sa pecurkama u pivu

Posne paprike sa pečurkama u pivu

Sastojci za posne paprike sa pečurkama u pivu: crni luk, pivo, praziluk, pečurke, pečene paprike, brašno, mleveni orasi, so, biber.
rolnice od haringe recept

Rolnice od haringe

Sastojci za rolnice od haringe: 6 haringi, 2,5 dl belog vina, 1,25 dl sirćeta, 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 1 praziluk, biber u zrnu, lovorov list, bobice kleke, mirođija, timijan, kiseli krastavci.
riblja čorba na francuski način recept

Francuska riblja čorba

Sastojci za francusku riblju čorbu: 750 g ribe, 500 g dagnji, 2 živa raka (oko 500 g), 3 velike glavice crnog luka, 2 korena praziluka, 3 čena belog luka, 1 veza peršuna, 1 dl maslinovog ulja, 1/2 kašičice majčine dušice, 1/2 kašičice mirođije, 1 list lovora, 1 komadić kore od pomorandže, 2 kesice šafrana, 1/2 l belog vina, biber, so.

Najpopularniji recepti

marinirani smudj

10 načina za pripremu ribe koje morate probati

Ovu su recepti za pripremu ribe i morskih plodova na deset fenomenalnih načina: 10. Brancin sa povrćem 9. Hladne skuše 8. Marinirani smuđ 7. Šaran punjen orasima...
paprike punjene tunjevinom recept

10 posnih predjela koje morate probati

Donosimo vam recepte za pripremu veoma lakih i veoma ukusnih posnih predjela koje možete poslužiti u svim prilikama
slavski-kolac

Posna jela za posnu slavu

Donosimo vam predlog slavskog menija za vašu posnu slavu. Posna jela za vašu posnu slavu možete pripremati i na neki drugi način, a na našem sajtu možete pronaći inspiraciju i posne recepte
klijanje deteline

6 načina za pripremu sirove hrane

Ovaj vid posne ishrane je veoma zdrav i zbog toga što sadrži niz korisnih vitamina, minerala i drugih sastojaka, koji regulišu razmenu materija u ljudskom organizmu