Posne špagete sa dagnjama
Sastojci za posne špagete sa dagnjama:400g špageta,650g dagnji,4 čena belog luka,2 limuna,450g paradajza,4 ljute papričice (stavite manje ako ne volite ljuto),peršunov list pola veze,80ml ulja,so i biber.
Posna aromatična kaša od čičoke
Sastojci za posnu aromatičnu kašu od čičoke:1kg krtola čičoke100g kokosovog brašna,1 kašika posnog margarina,malo mlevenog kima,malo pimenta,so,mleveni biber,malo cimeta.
Posni rižoto sa surimi štapićima
Sastojci za posni rižoto sa surimi štapićima:2 srednje glavice crnog luka,3 srednje šargarepe,100g kukuruza šećerca,150g šampinjona,1 pakovanje surimi štapića,150g integralnog pirinča,ulje,so.
Posna pasta sa tunjevinom i kaprom
Sastojci za posnu pastu sa tunjevinom i kaprom:malo maslinovog ulja,2-3 čena belog luka,1 tegla pelata,kašičica meda,vegeta/Začin C,kapar,1 konzerva tune u komadu,malo bosiljka,malo peršuna,1 pakovanje paste po izboru,posni kačkavalj.
Posna testenina sa avokadom i tunjevinom
Sastojci za posnu testeninu sa avokadom i tunjevinom:500g testenine po želji,2 tunjevine,1 avokado,1 manji praziluk,300g posnog trapista,1 kašičica soli,1 kašičica suvog biljnog začina,malo ulja.
Posne rolnice sa ribom
Sastojci za posne rolnice sa ribom:1–2 pečene paprika,200g pečenog oslića,½ crnog luka,1/ 4 limuna,2–3 masline,prstohvat morske soli i bibera,1–2 kašike maslinovog ulja.
Posna pasta sa sremušem, paradajzom i gamborima
Sastojci za posnu pastu sa sremušem, paradajzom i gamborima:170g integralne testenine,50g očišćenog svežeg sremuša,25ml maslinovog ulja,200g čeri (10-12 komada) ili običnog paradajza,oko 200g očišćenih gambora,so i biber,sveži peršun ili bosiljak.
Posni Burrito
Sastojci za posni Burrito:Za tortilje:1/3 kocke kvasca,pola šolje tople vode,1 kašičica šećera,5 šolja glatkog brašna,pola šolje ulja.1,5 šolja tople vode.Za nadev:450g smrznute meksičke mešavine (crveni pasulj, kukuruz šećerac, crvena paprika, zelena boranija, šargarepa),2 konzerve tunjevine,1 crni luk,1 čen seckanog belog luka,biber i so,čili papričica,origano,posni kačkavalj.Za sos:5 kašika posnog majoneza,1,5 kašika senfa,limunov sok,2 čena sitno seckanog belog luka,origano.
Posne pihtije sa ribom
Sastojci za posne pihtije sa ribom: 200g posnog majoneza + za ukrašavanje, 400g fileta ribe po želji, 170g tunjevine iz konzerve, 150g šargarepe, 200g graška, 200g kukuruza šećerca, 2-3 grančice celera, 2-3 grančice peršuna, 150g mariniranih šampinjona, so, mešavina začina, mleveni biber, 1l hladne vode, 40g Agar-Agara(posni želatin), aleva paprika, rukola, crne masline.
Luk punjen pasuljem
Sastojci za luk punjen pasuljem: 10 glavica crnog luka, 150g sitnog pasulja, 1 šargarepa, 200g paradajza, 2 čena belog luka, 1 kašičica sirćeta, peršun, mešavina začina, biber.