Naslovna Posna predjela Posni sosovi i umaci

Posni sosovi i umaci

posni sosovi, posni umaci, posni sosovi, sosovi, umaci,sos, umak, posni sos, posni umak, recepti za posne umake, posni sosovi recepti

Kako se pravi maslinovo ulje u Hilandaru?

Kako se pravi maslinovo ulje u Hilandaru?

Nekada davno, kada je hilandarsko brststvo brojalo više stotina monaha, masline su se s radošću i u molitvi, brale ručno. Stabala ima dosta. Sve su to potomci maslina Svetog Simeona i Svetog Save.
tahini sos recept

Tahini (tan) sos

Sastojci za tahini sos: 100 g susama, 1 dl hladno ceđenog susamovog ulja (može i hladno ceđeno suncokretovo ulje).
Sos od belog luka

Sos od belog luka

Sastojci za sos od belog luka: 2 kašike brašna, 2 kašike ulja, so, 2-3 čena belog luka, malo peršuna.
vuster sos, vorčester sos recept

Vuster sos (Vorčester sos)

Sastojci za vuster sos: 6 kašika brašna, 4 kašike senfa, 1 - 1.5 kašika soka od limuna, 0.70 l supe (npr. od povrtne kocke za supu), 1 kašičica šećera, 70 g kurkume, 30 g korijandera, 30 g crnog bibera, 10 g aleve paprike, 10 g kima, so.
sos od sljiva

Sos od šljiva

Sastojci za sos od šljiva: 15-20 šljiva, 6 čena belog luka, zgnječenog, 1 manji sitno seckan crveni luk, 1 kašičica rendanog đumbira, 1-2 kašičice soja sosa, 2 kašičice slatkog čili sosa, 1-2 čili papričice, naseckane (po želji).
umak od senfa

Umak od senfa

Sastojci za umak od senfa: 2 supene kašike oštrog brašna, malo ulja, 2,5 dl vode, 1/2 povrtne (posne) kocke za supu, 1 kafena kašika senfa, malo sitno seckanog luka (najbolje crvenog), so, crni biber, origano.
posni-krem-od-limuna

Posni krem od limuna

Sastojci za posni krem od limuna: 250 g griza, 250 g šećera, sok od 2 limuna, 1/2 l vode.
umak od pecuraka i belog vina

Posni umak od pečuraka i belog vina

Sastojci za posni umak od pečuraka i belog vina: 1/2 kg šampinjona, šolja slatkog belog vina, veza peršuna, glavica crnog luka, kašika ulja, 2 kašike brašna, šoljica vode, 1/2 kašičice karija, so.
aromaticna-marinada-za-ribu

Aromatična marinada za ribu

Potrebno je: 2 dl soka od ceđene pomorandže, 1 kašičica crnog čaja, 1 kašičica žutog šećera. Priprema: Sok od pomorandže sipajte u posudu za kuvanje i sačekajte da provri,...
sos od paradajza i belog vina

Posni sos od paradajza i belog vina

Sastojci za posni sos od paradajza i belog vina: 1 kg paradajza, 1 čen belog luka, pola čaše maslinovog ulja, čašica belog vina, peršunov list, biber, so.

Najpopularniji recepti

paprike punjene tunjevinom recept

10 posnih predjela koje morate probati

Donosimo vam recepte za pripremu veoma lakih i veoma ukusnih posnih predjela koje možete poslužiti u svim prilikama
corba-od-sampinjona-sa-belim-vinom

10 posnih čorbi koje morate probati

Fenomenalni recepti za pripremu divnih posnih čorbi. Pogledajte deset najboljih
slatko od sljiva punjeno orasima

Vegetarijanska jela koja morate probati

U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.