Naslovna Posne supe i čorbe

Posne supe i čorbe

posne supe, posne corbe, posne, supe, corbe, posna supa, posna corba, posne supe recepti, posne corbe recepti, posna supa recept, posna corba recept, recepti posne čorbe

Posna supa od paradajza i spanaća

Posna supa od paradajza i spanaća

Sastojci za posnu supu od paradajza i spanaća: 500 g svežeg paradajza (ili 400 g konzerviranog paradajza), 1 glavica crnog luka, sitno iseckana, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 100 g svežeg spanaća, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica suvog origana, 1 litar povrćnog bujona, 1 kašika paradajz pirea, so i biber po ukusu, svež bosiljak za dekoraciju (po želji).
Posno varivo od bundeve i pasulja

Posno varivo od bundeve i pasulja

Sastojci za posno varivo od bundeve i pasulja: 400 g bundeve, oljuštene i iseckane na kockice, 1 konzerva kuvanog crnog pasulja (400 g), ispranog i oceđenog, 1 crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 šargarepa, iseckana, 1 kašika paradajz pirea, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica dimljene paprike, 1 litar povrćnog bujona, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posno varivo od slatkog krompira i spanaća

Posno varivo od slatkog krompira i spanaća

Sastojci za posno varivo od slatkog krompira i spanaća: 2 srednja slatka krompira, oljuštena i iseckana na kockice, 1 crni luk, sitno seckan, 2 čena belog luka, sitno seckana, 1 kašičica mlevene kurkume, 1 kašičica kumina, 1 konzerva kokosovog mleka (400 ml), 150 g svežeg spanaća, 500 ml povrćnog bujona, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, svež korijander ili peršun za dekoraciju.
Posna kremasta čorba od šargarepe i đumbira

Posna kremasta čorba od šargarepe i đumbira

Sastojci za posnu kremastu čorbu od šargarepe i đumbira: 500 g šargarepe, iseckane na kolutove, 1 srednji crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, 1 kašičica svežeg narendanog đumbira (ili 1/2 kašičice sušenog), 1 kašika maslinovog ulja, 750 ml povrtnog bujona, sok od 1/2 limuna, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju.
Posna kremasta čorba od karfiola

Posna kremasta čorba od karfiola

Sastojci za posnu kremastu čorbu od karfiola: 1 glavica karfiola (oko 500 g), 2 krompira, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 750 ml povrćnog bujona, 100 ml kokosovog mleka (ili sojinog mleka), 2 kašike maslinovog ulja, so, biber po ukusu, prstohvat muškatnog oraščića (opciono).
Posni potaž od bundeve i leblebija

Posni potaž od bundeve i leblebija

Sastojci za posni potaž od bundeve i leblebija: 400 g pečene bundeve, 200 g kuvane leblebije (ili iz konzerve), 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 1 kašika maslinovog ulja, 500 ml povrćnog bujona, 1 kašičica kima u prahu, so i biber po ukusu.
Posni paprikaš sa krompirom

Posni paprikaš sa krompirom

Sastojci za posni paprikaš sa krompirom: 1 kg krompira (isečenog na kocke), 1 crveni luk (sitno seckan), 2 šargarepe (isečene na kolutiće), 2 crvene paprike (isečene na trakice), 2 paradajza (oljuštena i iseckana), 2 čena belog luka (sitno seckana), 1 kašika aleve paprike, 1 kašičica suvog začina (so, biber, peršun), 3 kašike maslinovog ulja, 1 litar povrćnog bujona.
Posna čorba od bundeve i leblebija

Posna čorba od bundeve i leblebija

Sastojci za posnu čorbu od bundeve i leblebija: 400 g bundeve, isečene na kockice, 200 g kuvanih leblebija (možete koristiti konzervirane), 1 crni luk, sitno seckan, 2 čena belog luka, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica kima, 1 kašičica kurkume, 1 l povrćnog bujona, so i biber po ukusu, sok od pola limuna.
Posna krem supa od bundeve

Posna krem supa od bundeve

Sastojci za posnu krem supu od bundeve: 1 kg bundeve, očišćene i isečene na kockice, 1 krompir, oljušten i isečen na kockice, 1 crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 kašika maslinovog ulja, 1 l povrćnog bujona, 1/2 kašičice mlevenog đumbira (opciono), so i biber po ukusu, semenke bundeve za dekoraciju (opciono).
Posna čorba od leblebija i spanaća

Posna čorba od leblebija i spanaća

Sastojci za posnu čorbu od leblebija i spanaća: 1 šolja kuvanih leblebija (možete koristiti i konzervirane), 1 veliki crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 2 šolje svežeg spanaća, 1 šargarepa, iseckana na kolutove, 2 krompira, iseckana na kockice, 1 l povrćnog bujona, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica kumina, so i biber po ukusu, sok od 1 limuna (po želji).
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -