NAJPOPULARNIJI VEGETARIJANSKI RECEPTI

Dimljeni tofu sa povrćem

Dimljeni tofu sa povrćem

Sastojci za dimljeni tofu sa povrćem:1/2 manje glavice crnog luka isečenog na tračice,1 komad praziluka isečen na kolutove,1 manja šargarepa narendana,par listova kupusa isečenog na tračice,1/2 pakovanja dimljenog tofua 100g,1 kašika soja sosa,po 1 kašičica karija, sušenog đumbira, šećera i jabukovog sirćeta.
Posni đuveč iz rerne

Posni đuveč iz rerne

Sastojci za posni đuveč iz rerne:3 veće glavice crnog luka,6-7 mesnatih paprika,1-2 šargarepe,2 krompira,peršunov list,biber i so,malo crvene mlevene paprike,riba po izboru (može i bez nje),4 kašike opranog pirinča,2 paradajza ili 1 veći oljušten.
Posne kuglice od jagoda

Posne kuglice od jagoda

Sastojci za posne kuglice od jagoda: 1 šolja svežih jagoda,  1 šolja badema ili lešnika, 1 šolja urmi,  1/2 šolje kokosovih mrvica, plus dodatno za valjanje, 1 kašika agave sirupa ili meda, 1 kašičica ekstrakta vanile, prstohvat soli.
Posni hajdučki pasulj

Posni hajdučki pasulj

Sastojci za posni hajdučki pasulj:500 g belog pasulja,1 glavica crnog luka,5 čena belog luka,3 kašike ulja,1 kašika bezglutenskog brašna,1 veza zeleni,1 paprika (sveža ili suva),1 kašike aleve paprike,1 list lovora,so,biber.
Pijane banane

Pijane banane

Sastojci za Pijane banane: 3/4 l crnog vina, štapić cimeta, nekoliko klinčića, 3 banane, kašika likera od banana, šećer po ukusu.
Posne slane palačinke

Posne slane palačinke sa pečurkama

Sastojci za posne slane palačinke sa pečurkama: Za palačinke: 200g brašna, 500ml mineralne vode, prstohvat soli, 2 kašike maslinovog ulja. Za fil od pečuraka: 300g pečuraka (šampinjoni ili druge vrste), 1 crveni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 1 kašika svežeg peršuna, sitno iseckan (opciono).
posne sarme od zelja sa ribom recept

Posne sarme od zelja sa ribom

Sastojci za posne sarme od zelja sa ribom: listovi zelja, 1 glavica crnog luka, 3-4 češnja belog luka, 1 šoljica pirinča, 100 g sojinih ljuspica, 1 konzerva tunjevine, ulje, sirće, so, aleva paprika, biber, origano, seckan peršunov list.
Posna salata od crvenog pasulja recept

Posna salata od crvenog pasulja

Sastojci za posnu salatu od crvenog pasulja: 300 g crvenog pasulja, 1 glavica crnog luka, peršunov list, biber, so, 3 kašike ulja, 2 kašike sirćeta.
posna torta sa grizom

Posna torta sa grizom

Sastojci za posnu tortu sa grizom: 250 g griza, 1/2 l belog vina, 1/2 kg samlevenih oraha, 250 g sitnog šećera, 4 kašike ulja, 1 kašika brašna, 1 kašika sode bikarbone, 1 strugani oraščić.
Posni rižoto sa bukovačom

Posni rižoto sa bukovačom

Sastojci za posni rižoto sa bukovačom: 250 g bukovača, 200 g pirinča za rižoto, 1 srednja glavica crnog luka, 2 češnja belog luka, 1 šargarepa, 1 l povrćnog bujona, 100 ml belog vina (opciono), 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju.
Posni medenjaci sa višnjom

Posni medenjaci sa višnjom

Sastojci za posne medenjake sa višnjom: 2 šolje integralnog brašna, 1/2 šolje smeđeg šećera, 1/2 šolje posnog sirupa ili agava sirupa, 1/2 šolje biljnog ulja (npr. ulje od suncokreta), 1/4 šolje posnog mleka (npr. bademovo ili sojino mleko), 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica cimeta, 1/2 kašičice mlevenog đumbira, prstohvat soli, višnje bez koščica (sveže ili smrznute).
Posni pire od rena

Posni pire od rena

Sastojci za posni pire od rena:1kg belog krompira,1 koren rena,1 glavica belog luka,1 veza peršuna,60ml vinskog sirćeta,120ml maslinovog ulja.