NAJPOPULARNIJI VEGETARIJANSKI RECEPTI

svetogorski kolač recept

Svetogorski kolač

Sastojci za svetogorski kolač: 6 kašika džema, 10 kašika šećera, 1 kesica cimeta, kora od 1 limuna i sok od jedne pomorandže + 1 pomorandža, 1 kašika praška za pecivo, 500 g brašna, 1/4 l mlake vode, 1 šaka seckanih oraha, šaka ili dve suvog grožđa, džem od kajsije, 150 g posne čokolade za kuvanje.
Posni slani mafini sa semenkama

Posni slani mafini sa semenkama

Sastojci za posne slane mafine sa semenkama:230g brašna,200ml mleka (sojino, bademovo ili dr.),50ml maslinovog ulja,1 prašak za pecivo,10ml sveže ceđenog soka od limuna,1 komad crvene paprike,1 kašičica koncentrata paradajza,2 struka mladog luka (ili vezica sremuša)1 kašičica korijandera, sušeni listovi,1 kašičica origana,1 kašičica soli,2 supene kašike sirovih semenki bundeve, 2 supene kašike semenki suncokreta, 1 - 2 supene kašike makovog semena,margarin za podmazivanje kalupa.
Posna doboš torta recept

Doboš torta

Sastojci za posnu doboš tortu: Kore: 150 g šećera u prahu, 250 g brašna, 1/2 kašičice sode bikarbone, 3 šoljice meda, 3 šoljice kisele vode. Fil: 200 g kristal šećera, 250 g mlevenih oraha, 3 štangle rastopljene čokolade, 1 kesica vanilin šećera. Roze fondan: 200 g šećera u prahu, ekstrat od maline.
Posne lisnate pogačice

Posne lisnate pogačice

Sastojci za posne lisnate pogačice: 410 g brašna za testo plus 100g za posipanje, 200 ml hladne vode, 70 ml ulja, kašičica soli, 250 g posnog margarina (sobne temperature), 100 g crne čokolade, prah šećer za posipanje
Sremski posni paprikaš

Sremski posni paprikaš

Sastojci za posni Sremski paprikaš:1½kg šarana,5 glavica crnog luka,ulje,2 kašike vinskog sirćeta,2 kašike crvene začinske paprike,celerov list,2-3dl soka od paradajza,1dl crvenog vina,biber.
Posne tikvice sa lukom recept

Posne tikvice sa lukom

Sastojci za posne tikvice sa lukom: 2 tikvice, mladi luk, peršun, brašno, maslinovo ulje, sirće, so.
Posni humus sa crnim maslinama

Posni humus sa crnim maslinama

Sastojci za posni humus sa crnim maslinama: 1 konzerva leblebija (oko 400g), 1/3 šolje tahinija (sezamovo seme), 1/4 šolje maslinovog ulja, 1/4 šolje svežeg soka od limuna, 2 čena belog luka, 1 kašičica mlevene crvene paprike, so i biber po ukusu, 1/2 šolje crnih maslina, sveže peršunov list za posipanje (opciono).
Posna pasta sa tunjevinom i kaprom

Posna pasta sa tunjevinom i kaprom

Sastojci za posnu pastu sa tunjevinom i kaprom:malo maslinovog ulja,2-3 čena belog luka,1 tegla pelata,kašičica meda,vegeta/Začin C,kapar,1 konzerva tune u komadu,malo bosiljka,malo peršuna,1 pakovanje paste po izboru,posni kačkavalj.
Posni medenjaci sa višnjom

Posni medenjaci sa višnjom

Sastojci za posne medenjake sa višnjom: 2 šolje integralnog brašna, 1/2 šolje smeđeg šećera, 1/2 šolje posnog sirupa ili agava sirupa, 1/2 šolje biljnog ulja (npr. ulje od suncokreta), 1/4 šolje posnog mleka (npr. bademovo ili sojino mleko), 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica cimeta, 1/2 kašičice mlevenog đumbira, prstohvat soli, višnje bez koščica (sveže ili smrznute).
prokelj sa prelivom

Posni prokelj sa prelivom

Sastojci za posni prokelj sa prelivom: 750 g prokelja, 3 veće šargarepe, 3 praziluka, 2 kašike margarina, 2 kašike jabukovog sirćeta, kašika iseckanog peršunovog lišća, 3 kašičice iseckane mirođije, 5 kašika brašna, biber, so.
Twix čokoladice bez šećera i glutena

Posne Twix čokoladice bez šećera i glutena

Sastojci za Twix čokoladice bez šećera i glutena:Za biskvitni deo:50g ovsenog brašna,35g bademovog brašna,65ml meda,3 kašičice kikiriki putera.Za karamel deo:65ml javorovog sirupa ili meda,60g kikiriki putera,1 kašicica kokosovog ulja,aroma vanile.Čokoladna glazura:80g čokolade+ 2 kašičice kokosovog ulja. 
pita od patlidzana

Posna pita od patlidžana

Sastojci za posnu pitu od patlidžana: 1 kg očišćenog patlidžana, 500 g kora od ovsenog brašna ili običnih, tankih kora za pitu, 160 g crnog luka, 60 g zelenog dela praziluka, 110 ml ulja od grožđanih koštica, 20 g seckanog lista peršuna, 5 čenova belog luka, 2 dl kisele vode, so, biber, začini po ukusu.