NAJPOPULARNIJI VEGETARIJANSKI RECEPTI

Posna čorba od šitake pečuraka

Posna čorba od šitake pečuraka

Sastojci za posnu čorbu od šitake pečuraka:400g šitake pečuraka,1 glavica crnog luka,2 manje šargarepe,1 manja keleraba,5dl paradajz soka,1l supe od povrća,2 lovorova lista,so, biber, ulje.
vitaminska salata od sargarepe

Vitaminska salata od šargarepe

Sastojci za vitaminsku salatu od šargarepe: 1 kg mlade šargarepe, glavica crvenog luka, 1 veći koren đumbira, 3 čena belog luka, 2 kašike lista bosiljka, kašika susamovog ili suncokretovog ulja, kašika soja sosa, sok od pola limuna, kašičica korijandera.
podvarak sa pirincem

Postan podvarak s pirinčem

Sastojci za postan podvarak s pirinčem: veća glavica kiselog kupusa, 3 glavice crnog luka, 2 kašike pirinča, kašičica slatke ili ljute mlevene paprike, 2-3 lista lorbera, 250 ml ulja, čen belog luka, biber u zrnu, so po ukusu.
Posna doboš torta recept

Doboš torta

Sastojci za posnu doboš tortu: Kore: 150 g šećera u prahu, 250 g brašna, 1/2 kašičice sode bikarbone, 3 šoljice meda, 3 šoljice kisele vode. Fil: 200 g kristal šećera, 250 g mlevenih oraha, 3 štangle rastopljene čokolade, 1 kesica vanilin šećera. Roze fondan: 200 g šećera u prahu, ekstrat od maline.
Posna čorba sa sočivom recept

Posna čorba sa sočivom

Sastojci za posnu čorbu sa sočivom: 250 g sočiva, zelen za supu, 2 glavice crnog luka, 2 kašike začina od povrća, komad margarina, 2 kašike brašna, peršunov list, biber u zrnu, so.
Posni đuveč od heljde i povrća

Posni đuveč od heljde i povrća

Sastojci za posni đuveč od heljde i povrća:1 šolja heljde,1 glavica crnog luka,1 paprika,1 rendana šargarepa,1 manja tikvica,1 manji plavi patlidžan,2 krompira iseckana na kockice,1oog graška,1 kašika sitno seckanog lista peršuna,2 kašike suncokretovog ulja,1 kašičica aleve paprike,so,mleveni crni biber.
posni rolat sa somovinom i oslicem

Posni rolat sa somovinom i oslićem

Sastojci za posni rolat sa somovinom i oslićem: 1 kg fileta somovine, 500 g fileta oslića, 300 g obarenog pirinča, 1 veći struk praziluka, 1 veća glavica crnog luka, 5 čena belog luka, so, biber, začin, 1 kašičica sode bikarbone, 2 fileta pečene crvene paprike, 200 g posnog dimnjenog kačkavalja, 300 g pečuraka, ulje.
Posni bezglutenski rolat od heljde i pečuraka

Posni bezglutenski rolat od heljde i pečuraka

Sastojci za posni bezglutenski rolat od heljde i pečuraka:1 pakovanje heljdinih kora,350g heljde,300g šampinjona,1 šoljica kikirikija,1 kašičica slatke paprike,đumbir,mirođija, ulje, so.
paprike punjene krompirom recept

Posne paprike punjene krompirom

Sastojci za posne paprike punjene krompirom: 8 paprika, 500 g krompira, 2-3 glavice crnog luka, 1 paradajz, peršunovo lišće, ulje, biber, so.
Posni kolač sa rendanom bundevom

Posni kolač sa rendanom bundevom

Sastojci za posni kolač sa rendanom bundevom:350g narendane bundeve,1 šolja šećera (šolja od 2,5dl),1 puna kašičica sode bikarbone,2dl ulja,2 šolje brašna,1 šaka mlevenih ili seckanih oraha,1 šaka suvih brusnica ili suvog grožđa.Za premaz:7-8 kašika džema od kajsije,3-4 kašike mlevenih oraha.
zelena-boranija-sa-krompirom

Zelena boranija sa krompirom

Sastojci za zelenu boraniju sa krompirom: 400 g zelene boranije, 2 velika paradajza (ili paradajz pire), 1 glavica crnog luka, 2 krompira, maslinovo ulje, biljni začini.
Posna fritata

Posna fritata

Sastojci za posnu fritatu:3 šargarepe,2 paradajza,2 tikvice srednje veličine,4 krompira,2 glavice crnog luka,150g spanaća ili blitve,2 kašike lanenog semena,2 kašike kurkume,400g tofua,so, biber, suvi začin,sveži peršunov list,kašika senfa,malo ulja.