NAJPOPULARNIJI VEGETARIJANSKI RECEPTI

Posni rižoto sa pečenom bundevom i pečurkama

Posni rižoto sa pečenom bundevom i pečurkama

Sastojci za posni rižoto sa pečenom bundevom i pečurkama: 200 g pirinča arborio (za rižoto), 300 g bundeve, isečene na kockice, 200 g pečuraka, isečenih na listiće, 1 crni luk, sitno iseckan, 3 čena belog luka, 1 l povrćnog bujona, 3 kašike maslinovog ulja, so, biber i svež peršun po ukusu, 2 kašike posnog parmezana (opciono).
zelena-boranija-sa-krompirom

Zelena boranija sa krompirom

Sastojci za zelenu boraniju sa krompirom: 400 g zelene boranije, 2 velika paradajza (ili paradajz pire), 1 glavica crnog luka, 2 krompira, maslinovo ulje, biljni začini.
sote sa povrcem

Postan sote sa povrćem

Sastojci za postan sote sa povrćem: 200 g šargarepe, 150 g crnog luka, 200 g patlidžana, 200 g tikvica, 300 g šampinjona, 3-4 kašike soja sosa, 2 kašike paradajz pirea, peršun, so, biber, ulje.
pikantni celer sa jabukama recept

Pikantni celer sa jabukama

Sastojci za pikantni celer sa jabukama: 2 veća korena celera, 3 kisele jabuke, 200 g jezgra oraha, 2 šolje posnog majoneza, 1 limun, origano, biber, so.
Posni švarcvald puding

Posni švarcvald puding

Sastojci za posni švarcvald puding: 500 ml biljnog mleka (bademovo, sojino ili ovseno), 50 g kakao praha, 80 g šećera, 3 kašike kukuruznog skroba (gustina), 100 g crne čokolade (posne), 1 kašičica ekstrakta vanile, 150 g višanja (sveže ili iz kompota), 50 g usitnjenih oraha ili lešnika (opciono).
Posni pasulj sa bundevom

Posni pasulj sa bundevom

Sastojci za posni pasulj sa bundevom:500g pasulja (beli ili bilo koji drugi),2 glavice crnog luka sitno seckanog,1 sveža crvena paprika sečena na manje komade,3 čena belog luka sitno seckanog,200g očišćene bundeve isečene na manje komade,1 manji koren celera isečen na manje komade,1 kašičica soli,biber u zrnu (5-6 kom),1 list lovora,1 kašika slatke začinske paprike,svež peršun,½ dl ulja (ako ne pravite na vodi),5dl pasiranog paradajza,vruća voda za nalivanje.
posna-supa-od-sargarepe-posnajela.rs

Supa od šargarepe

Potrebno je: 300 gr šargarepe, kašika prezle, ulje, so, biber, peršun. Priprema: Oprati, očistiti i na kolutove izrezati 300 gr šargarepe. Kuvati ih dok ne omekšaju, a zatim propasirati i staviti na zapršku...
Posni sendvič sa humusom i krastavcem

Posni sendvič sa humusom i krastavcem

Sastojci za posni sendvič sa humusom i krastavcem: 4 kriške integralnog hleba, 200g humusa (kupovni ili domaći), 1 veliki krastavac (isečen na tanke kolutove), 1 šaka rukole (opciono), so i biber po ukusu, maslinovo ulje (opciono).
Posne pekarske kifle

Posne pekarske kifle

Sastojci za posne pekarske kifle: 1200g brašna, 1 kesica suvog kvasca (7g), 600ml kisele vode, 100ml obične vode, 3 kašike ulja, 100g posnog margarina, 1 kašika šećera, 1 kašika soli,  ulje za premazivanje kiflica.
Posni slatki venčići

Posni slatki venčići

Sastojci za posne slatke venčiće:1 čaša mlake vode,4 kašike ulja,8 kašika brašna,1/2 kesice praška za pecivo,2 kašike šećera (umesto šećera u smesu možete staviti par kašika džema),1 kesica vanilin šećera.
posne-kruske-sa-subarom

Kruške sa šubarom

Sastojci za Kruške sa šubarom: 10 manjih krušaka, 3 dl crnog vina, 150 g šećera, 3 klinčića, štapić cimeta, 1/2 limuna. Za ukrašavanje: 2 dl šlaga, kašika šećera u prahu, 30 g oraha.
Posne paprike punjene pečurkama

Posne paprike punjene pečurkama

Sastojci za paprike punjene pečurkama:8 paprika,200g bukovača,500g pšenice,3 čena belog luka,100g paradajza,300g praziluka,pola kašičice slatke paprike,bosiljak.