NAJPOPULARNIJI VEGETARIJANSKI RECEPTI

Pohovani patlidžan iz rerne sa susamom i lanom

Pohovani patlidžan iz rerne sa susamom i lanom

Sastojci za pohovani patlidžan iz rerne sa susamom i lanom: 1kg patlidžana (3 veća), 150g brašna, 200g prezle, 60g susama, 60g lanenih semenki, 30ml ulja, 1/2 kašičice vegete, peršunov list, so.
biskvit sa dzemom

Posni čajni kolutići

Sastojci za posne čajne kolutiće: 400 g brašna, 250 g margarina, 170 g iseckanih oraha, 200 g šećera, malo soli, kašika ruma, 100 g šećera u prahu, kašika džema od kajsija ili pomorandže
Postan kolač sa orasima

Postan kolač sa orasima

Sastojci za postan kolač sa orasima: 2 čaše vode (400 ml), 20 supenih kašika brašna, 12 supenih kašika šećera, 4 supene kašike džema (od šljiva, kajsije ili mešanog voća - marmelade), 8 supenih kašika mlevenih oraha, 1 kafena kašičica sode bikarbone, 1 kesica praška za pecivo
aromaticna-marinada-za-ribu

Aromatična marinada za ribu

Potrebno je: 2 dl soka od ceđene pomorandže, 1 kašičica crnog čaja, 1 kašičica žutog šećera. Priprema: Sok od pomorandže sipajte u posudu za kuvanje i sačekajte da provri,...
posna pogaca

Posna pogača

Sastojci za posnu pogaču: 1,5 dl mlake vode, 1,5 dl maslinovog ulja (0,5 za premazivanje), 300 g brašna, pola kocke svežeg kvasca, kašičica soli, malo šećera.
Posni Aioli sos

Posni Aioli sos

Sastojci za posni Aioli sos: 1/2 čena belog luka, 1 kašičica Dižon senfa, 285ml posnog majoneza, 285ml ekstradevičanskog maslinovog ulja, sok od jednog limuna, biber i so.
posna torta sa malinama recept

Posna torta sa malinama

Sastojci za posnu tortu sa malinama: Za 2 kore: 300 g brašna, 150 g šećera, 2 kašike ulja, 200 ml soka od narandže, 1 prašak za pecivo, 2 kašike džema od kajsije. Za fil: 300 g posnog margarina, 200 g pudinga od vanile, 1 l fante (ili neki drugi gazirani sok od pomorandže), 300 g šećera u prahu, 800 g malina.
Posni raženi prutići

Posni raženi prutići

Sastojci za posne ražene prutiće:200g belog brašna,100g raženog brašna,2 kašike meda,1 kašičica soli,1 kesica suvog kvasca,2dl vode.Za posipanje:1 kašika susama,1 kašika lana,1 kašika semenki suncokreta,1 kašika ječmenih pahuljica,0,7dl vode,2 kašike ulja.
tikvice i pecurke u marinadi od zacinskog bilja

Povrće sa začinskim biljem

Sastojci za povrće sa začinskim biljem: 2 tikvice, 2 glavice crnog luka, pakovanje kukuruza šećerca, 4 paradajza, 200 g bukovača, crvena paprika.
Posna sarma od slatkog kupusa

Posna sarma od slatkog kupusa

Sastojci za posnu sarmu od slatkog kupusa:1 veća glavica (1,5-2kg) slatkog kupusa,50g crvene soje u ljuspicama,100g pirinča,300g praziluka,200g šargarepe,1 manja vezica peršuna,1 kašika aleve paprike,150ml ulja,4 listića lovora,po ukusu suvi biljni začin,po ukusu mleveni biber.Preliv:1/2 l pasiranog paradajza,100ml vode,po ukusu so.
Posni biseri

Posni biseri

Sastojci za posne bisere: 200 g ratluka od ruže, 200 g kokosovog brašna, 150 g šećera u prahu, 3 kašike soka od limuna.
Čorba od crvenog sočiva

Posna čorba od crvenog sočiva

Sastojci za čorbu od crvenog sočiva:200g crvenog sočiva,1,5l vode,1 kašika soli,1 kašičica bibera,1 kašika paradajz pirea,1 kašika slatke mlevene paprike,4 kašike ulja,40g margarina,sušena mlevena nana,1 limun.