Posna nepečena torta sa Plazma keksom i orasima
Sastojci za posnu tortu sa Plazma keksom i orasima:
Fil 1:
600 g mlevene posne Plazme,
260 g šećera u prahu,
1-250 g posnog margarina,
200 g posne rastopljene čokolade,
2 čaše koka kole.
Fil 2:
500 g mlevenih oraha,
2 kafene šoljice vrele vode,
1 posni margarin,
260 g šećera u prahu.
Posna torta sa bananama
Sastojci za posnu tortu sa bananama:
150 g mlevenog posnog keksa,
50 g celog posnog keksa,
3 kašike šećera za puding,
1 šolja pripremljenog čaja (nana, kamilica, po izboru...)
100 g šećera za čaj,
4 kašike prah šećera (2 kašike za margarin i 2 za orahe),
150 g mlevenih oraha,
3 pudinga od vanile,
2 štangle rastopljene posne čokolade,
200 -30 g šlaga,
3 banane,
sok od 1 pomorandže,
200 g posnog margarina,
750 ml vode,
2 vanilin šećera,
po želji rum.
Posna plazma torta sa sezonskim voćem
Sastojci za posnu Plazma tortu:
750 g posnog Plazma keksa,
250 g šećera,
300 g pečenih mlevenih lešnika,
4 kašičice kakao praha,
1/2 l sojinog mleka,
1 kesica pudinga od vanile,
1 posni margarin,
250 g posnog šlaga,
200 ml kisele vode.
Posna brza torta od šlaga i keksa
Sastojci za posnu brzu tortu od šlaga i keksa:
6 kesica posnog šlaga,
300 g mlevenog posnog Plazma keksa.
Posna torta sa pivom
Sastojci za posnu tortu sa pivom:
1/2 l piva,
900 g oraha,
700 g kristal šećera,
400 g mekog brašna,
4 kašike ulja,
1 limun,
2 vanilin šećera,
1 kašičica sode bikarbone,
džem od kajsija.
Posna torta sa voćem i čokoladom
Sastojci za Posnu tortu sa voćem i čokoladom:
300 g kiselih oljuštenih jabuka,
1 pomorandža,
150 g griza,
1 šolja ulja,
100 g suvog grožđa,
250 g kristal šećera,
100 g crne čokolade.
Posna brza torta sa šargarepom i orasima
Sastojci za Brzu posnu tortu:
šolja ulja,
šolja mlevenih oraha,
šolja seckanih oraha,
šolja strugane šargarepe,
šolja belog vina,
3 šolje brašna.
Posna torta sa ratlukom
Sastojci za Posnu tortu sa ratlukom:
5 šoljica ulja,
5 šoljica kisele vode,
7 šoljica šećera,
kora od limuna,
100 g suvog grožđa,
jedan paketić kvasca,
600-800 g brašna za nadev,
500 g šećera,
500 g ratluka,
300-400 g mlevenih oraha,
3 štangle čokolade.