Najbrži način da oljuštite pomorandžu
Pogledajte kako da na najbrži i najlakši način oljuštite pomorandžu
Začin vredniji od zlata: Cimet
Među začinima koji istinski daje posebnu aromu i miris cimet (Cinnamomum verum) zauzima jedinstveno mesto.
Cimet - Da je poseban pokazuju i rukopisi na sanskritu napisani 2.800. godine pre Hrista. Cimet je zasigurno jedan od najstarijih začina za koji su znali i stari Kinezi, Egipćani i Feničani
Crno vino lek za mnoge bolesti
Vino štiti i od pojave raka. Naime, žene koje svakodnevno piju vino imaju 42 odsto manje šansi da obole od raka dojke, dok muškarci koji popiju četiri čaše nedeljno smanjuju opasnost od razvoja raka prostate, želuca i debelog creva
Nutritivne – kalorijske vrednosti namirnica
Pogledajte kalorijske vrednosti različitih namirnica i potreban dnevni unos kalorija: voće, povrće, žitarice, gljive, pečurke, morska riba, rečna riba, začini, zaslađivači
Šta jesti i piti tokom putovanja?
Dugo putovanje automobilom može biti veoma naporno posebno ako putujete sa malom decom. Pored izbora destinacije, svih potrepština za put, rezervne odeće i obuće, bitna stvar o kojoj morate da povedete računa jeste hrana.
Orah, indijski orah i brazilski orah
Kod nas je najzastupljeniji orah, jer je domaća voćka, ali se u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane mogu naći indijski i brazilski orah... Orasi i med
Med, matični mleč, propolis
Med je gusta slatka sirupasta materija, proizvod medonosnih pčela (lat. Apis mellifera ili Apis mellifica) dobijen od sabranih voćnih i drugih sokova prerađenih u pčelinjem želucu
Piramida ishrane
Sve što putem hrane unosimo u organizam, gradi nas i menja, a od toga šta smo uneli zavisi naša snaga, naše zdravlje i naš život…
Ukusno i zdravo: Kakao
Kakao se uglavnom konzumira zbog opojnog mirisa i ukusa, ali većina nas ne razmišlja o njegovim drugim, pravim vrednostima
5 razloga zbog kojih treba da jedete kesten
Kesten ima vrlo bogatu nutritivnu i energetsku vrednost i zbog toga se preporučuje deci, sportistima, trudnicama i starijim osobama