Čudo prirode: Maslinovo ulje
Maslinovo ulje je čudo prirode koje je jako korisno za naše zdravlje, kako iznutra, tako i spolja. U internoj upotrebi, ono je jako efikasno u snižavanju holesterola, kao i krvnog pritiska
Crno vino: Hrana, lek i otrov
Vino je hrana, lek i otrov - samo je pitanje doze, napisao je Paracelsus, najuticajniji švajcarski lekar iz 16. veka.
Kao i kod gotovo bilo koje hrane ili pića, velike doze vina mogu biti štetne za naše zdravlje, ali isto tako, umerene doze nam mogu biti i jako korisne.
Bundeva: Hrana i lek
Sa obiljem dragocenih lekovitih sastojaka, bundeva (Cucurbita pepo) nezaobilazna je namirnica na trpezi. Specifičnog ukusa i mirisa, ova jednogodišnja zeljasta biljka stigla je iz Južne Amerike, gde je vekovima bila glavna namirnica u ishrani indijanskih starosedelaca