Voćna salata sa kesten pireom
Sastojci za voćnu salatu sa kesten pireom:
300 g jabuka,
jedna banana
2 kruške,
4-5 mandarina,
šećer,
500 g kesten pirea,
vanilin šećer,
limunov sok.
Zapečene jabuke
Sastojci za zapečene jabuke:
6 većih jabuka,
200 g mlevenih oraha,
100 g suvog grožđa,
šest kašika džema,
vanilin šećer,
cimet.
Mus sa dunjama, bananom i jabukama
Sastojci za mus sa dunjama, bananom i jabukama:
10 velikih dunja,
1 dl slatkog vina,
2 kašike meda,
1 banana,
2 jabuke,
šaka badema,
1 kašičica cimeta,
20 g posnog margarina,
1/2 kašičice muskatnog oraha.
Posne knedle sa šljivama
Sastojci za posne knedle sa šljivama:
1 kg krompira,
2 kašike brašna,
3 kašike ulja,
suve šljive,
šećer,
prezle.
Kuvane jabuke sa suvim grožđem
Sastojci za kuvane jabuke sa suvim grožđem:
800 g jabuka,
300 g šećera,
2 limuna,
300 g suvog grožđa,
cimet,
manje od pola kašičice gustina.
Posni sutlijaš sa višnjama
Sastojci za posni sutlijaš sa višnjama:
10 pomorandži,
4 šoljice pirinča,
200 g suvog grožđa,
300 g višanja,
manje od pola kašičice gustina.
Tufahije
Sastojci za tufahije:
700 gr jabuka,
500 gr šećera,
1 kesica vanilin šećera,
1/2 l vode,
sok od pola limuna.
Za fil:
150 gr šećera,
100 gr oraha,
50 gr badema,
50 grama trešanja iz kompota,
1 kesica vanilin šećera,
5 banana,
1 limun.
Posne palačinke
Sastojci za posne palačinke:
3 šolje brašna,
2,5 šolje kisele vode,
1 kašika šecera,
malo soli,
1/2 kašicice praška za pecivo,
1 keseica vanilin šecera,
ulje.