Pomešati brašno sa kiselom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i na vrh noža soli, pa mutiti mikserom dok se ne dobije ređa kaša.
Dodati jednu kašiku ulja i još malo promešati.
Za pečenje palačinki najpogodniji je tiganj sa teflonskim dnom. U tiganj sipati nekoliko kapi ulja, pa kada se dobro zagreje, sipati oko pola kutlače tečne kaše, taman toliko da pokrije dno tiganja.
Kada se jedna strana palačinke ispeče, prevrnuti je na drugu stranu. Pre pečenja svake palačinke dodati u tiganj nekoliko kapi ulja.
Gotove palačinke premazati džemom, posuti orasima i šećerom, ili struganim jabukama sa šećerom i cimetom, ili bilo kojim drugim voćem i saviti u rolnu. Po želji, posuti šecerom u prahu.
Sastojci za oslić u testu:
6 fileta od oslića,
1 šargarepa,
1 struk praziluka,
1 tikvica,
1 kafena kašika limunovog soka,
500 g kora za pitu,
peršun,
limun,
ulje,
so,
crni biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više