Sastojak: grejpfrut
Riblji specijalitet sa grejpom
Sastojci za riblji specijalitet sa grejpfrutom:
150 g fileta deverike bez kože,
150 g fileta bakalara bez kože,
150 g fileta brancina bez kože,
1 grejpfrut,
3 glavice mladog luka,
1 limun,
veza vlašca,
2 kašike maslinovog ulja,
so,
biber.
Sok od grejpa, limuna i jabuka
Sastojci za sok od grejpa, limuna i jabuka:
1 veći grejpfrut,
2 limuna,
1 veća ili 2 manje jabuke,
1,5 l vode,
3 kašike meda.
Posna salata sa grejpfrutom i šargarepom
Sastojci za posnu salatu sa grejpfrutom i šargarepom:
1 zelena salata,
1 grejpfrut,
3 šargarepe srednje veličine,
2 kašike ulja,
1/2 limete,
2 ili 3 lista peršuna,
1/2 kašičice senfa,
so.