- Advertisement -
Sastojci za riblji specijalitet sa grejpfrutom:
- 150 g fileta deverike bez kože,
- 150 g fileta bakalara bez kože,
- 150 g fileta brancina bez kože,
- 1 grejpfrut,
- 3 glavice mladog luka,
- 1 limun,
- veza vlašca,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so,
- biber.
Riblji specijalitet sa grejpfrutom se priprema na sledeći način:
- Sve tri vrste ribljih fileta isecite na male kocke i stavite u činiju.
- Posolite i pobiberite, prelijte sokom od limuna, promešajte, prekrijte folijom i ostavite da se hladi u frižideru.
- Oljuštite grejp, razdvojite kriške i uklonite kožice.
- Pulpu isecite na kockice i ostavite u frižideru. Mladi crni luk oljuštite i sitno iseckajte.
- U većoj činiji pomešajte iseckane filete, ulje, grejp i crni luk, posolite i pobiberite i začinite uljem.
- Pospite seckanim vlašcem i poslužite uz vruć tost hleb.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Riblji specijalitet sa grejpom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -