Naslovna Sastojci Mrena

POSNA JELA SA SASTOJKOM: mrena

Najbolje riblje pljeskavice

Najbolje riblje pljeskavice

0
Sastojci za riblje pljeskavice: razna riba (poželjno je imati šarana 20%, pastrmke 10%, ostalo su kvalitetnije ciprinide kao što su plotica, klen, škobalj, mrena, od drugih vrsta može som, grgeč...). Dakle poenta je odabrati što ukusnije vrste, mada u principu može da se radi sa svakom ribom (stvar ukusa), sojine mrvice ≤ 8%, crni luk 10%, beli luk u prahu 1 kafena kašičica (3-4 g) po 1 kg ribe, slatka aleva paprika 5-8 g / 1 kg, ljuta aleva paprika ≤ 3 g / 1 kg, beli biber ≤ 3 g / 1 kg, prašak za pecivo ½ kafene kašičice na 1-2 kg ribe, maslinovo ulje ≤ 70 ml / 1 kg, kisela voda 50 ml /1 kg, so - 1,5 -1,8%, belo brašno 1-2 supene kašike na 1 kg smese, začini - stvar ličnog izbora između bosiljka ruzmarina i peršuna, mada je ukus i bez ovih začina odličan (moj favorit je bosiljak).
riba-u-marinatu recept

Riba u marinatu

0
Sastojci za ribu u marinatu: 3 kg ribe (šaran, som, kečiga, smuđ, mrena), 1,5 l vode, 1 dl sirćeta, 2-3 glavice sitno sečenog belog luka, 1 dl ulja, so, brašno, ulje za prženje.
riblja corba

Riblja čorba (kečiga, šaran, mrena, deverika)

0
Sastojci za riblju čorbu: 1,5 kg ribe: kečiga, šaran, mrena, deverika, 1,5 l vode, 2 glavice crnog luka, 2 kašičice aleve paprike, 250 ml paradajz pirea, 2 kašike sirćeta, 1 suva crvena paprika, so.

Najčitaniji recepti