- Advertisement -
Sastojci za riblju čorbu:
- 1,5 kg ribe: kečiga, šaran, mrena, deverika,
- 1,5 l vode,
- 2 glavice crnog luka,
- 2 kašičice aleve paprike,
- 250 ml paradajz pirea,
- 2 kašike sirćeta,
- 1 suva crvena paprika,
- so.
Riblja čorba se priprema na sledeći način:
- Riba se očisti (sa kečige se skinu bodlje sa strane), zatim se nareže sve do kičme na svaka 3 mm, kako bi se sve kosti isitnile i tada se riba iseče na komade.
- Luk se očisti i sitno iseče, stavi se u sud u kome će se čorba kuvati, doda se aleva paprika i voda da luk ogrezne i kuva se dok ne omekša.
- Tada se doda mešana isečena riba, dolije voda i paradajz pire.
- Sve se kuva oko 30 minuta.
- Čim počne da vri, doda se sirće da se riba ne raskuva, a kada počne da ključa, može se dodati suva paprika. Ako volite ljutu čorbu, dodajte ljutu suvu papriku.
- Posoliti prema ukusu.
- Ćorba se ne meša, samo se protrese sud nekoliko puta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 13 Review(s)
Riblja čorba (kečiga, šaran, mrena, deverika)
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -