Riblja čorba (kečiga, šaran, mrena, deverika)

1271
- Advertisement -

Riblja čorba (kečiga, šaran, mrena, deverika)

Advertisements

Sastojci za riblju čorbu:

  • 1,5 kg ribe: kečiga, šaran, mrena, deverika,
  • 1,5 l vode,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 2 kašičice aleve paprike,
  • 250 ml paradajz pirea,
  • 2 kašike sirćeta,
  • 1 suva crvena paprika,
  • so.

Riblja čorba se priprema na sledeći način:

  1. Riba se očisti (sa kečige se skinu bodlje sa strane), zatim se nareže sve do kičme na svaka 3 mm, kako bi se sve kosti isitnile i tada se riba iseče na komade.
  2. Luk se očisti i sitno iseče, stavi se u sud u kome će se čorba kuvati, doda se aleva paprika i voda da luk ogrezne i kuva se dok ne omekša.
  3. Tada se doda mešana isečena riba, dolije voda i paradajz pire.
  4. Sve se kuva oko 30 minuta.
  5. Čim počne da vri, doda se sirće da se riba ne raskuva, a kada počne da ključa, može se dodati suva paprika. Ako volite ljutu čorbu, dodajte ljutu suvu papriku.
  6. Posoliti prema ukusu.
  7. Ćorba se ne meša, samo se protrese sud nekoliko puta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Riblja čorba (kečiga, šaran, mrena, deverika)
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 13 Review(s)
- Advertisement -