Sastojak: račići
Posni mediteranski rižoto
Sastojci za posni mediteranski rižoto:400g očišćenih lignji,300g očišćenih račića,200g integralnog pirinča,400g šampinjona,2 glavice crnog luka,1 šargarepa,1dl soka od paradajza,2 čena belog luka,0,5l belog vina,4 kašike ulja,20g margarina,mešavina začina, biber.
5 recepata za posne pizze koje morate probati
Pogledajte recepte za pet posnih pizza koje morate probati. Izabrali smo najbolje posne pizze za vas.
Kalifornijska salata
Potrebno je:
300 g račića iz konzerve,
300 g korena celera,
2 kašike ulja,
1 limun,
1 avokado,
1 kašičica karija,
biber,
so.
Priprema:
Narendati očišćen koren celera, ocediti račiće, a očišćen avokado iseći...
Mornarski brodet
Sastojci za mornarski brodet:
škampine 500 g,
grdobina 250 g,
ugor 250 g,
150 g lignji,
konzerva račića,
1 dl ulja,
3-4 glavice crnog luka,
5-6 čenova belog luka,
300 g paradajz pirea ili svežeg paradajza,
2 kašike brašna,
1,5 dl belog vina,
1 veza peršuna,
2 lista lorbera,
biber u zrnu,
so.
Posna pica sa morskim plodovima
Sastojci za posnu picu sa morskim plodovima:
testo za picu,
1 konzerva sardele,
1 konzerva ringlica,
nekoliko dagnji,
1 tegla račića u slanoj vodi,
kečap za picu,
nekoliko crnih maslina,
1 čen belog luka,
kapar,
origano,
malo limunovog soka.
Račići sa pečurkama i paradajzićima
Sastojci za račiće sa pečurkama i paradajzićima:
malo maslinovog ulja,
račići po želji,
pečurke po želji,
paradajzčići po želji,
vegeta,
biber,
so.