Posni mediteranski rižoto

1889
- Advertisement -

Posni mediteranski rižoto

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni mediteranski rižoto:

  • 400g očišćenih lignji,
  • 300g očišćenih račića,
  • 200g integralnog pirinča,
  • 400g šampinjona,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 1 šargarepa,
  • 1dl soka od paradajza,
  • 2 čena belog luka,
  • 0,5l belog vina,
  • 4 kašike ulja,
  • 20g margarina,
  • mešavina začina, biber.

Posni mediteranski rižoto se priprema na sledeći način:

  1. Lignje iseći na kolutove, šampinjone na listove, šargarepu izrendati na krupno rende, a crni i beli luk sitno iseckati.
  2. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja.
  3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, dodati lignje i šampinjone pa i njih kratko propržiti.
  4. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode dok lignje ne omekšaju.
  5. Zatim dodati račiće, sok od paradajza i belo vino te prodinstati.
  6. Pred kraj dinstanja kada suvišna tečnost uvri dodati obareni pirinač, margarin i začine po ukusu.
  7. Polako promešati kako bi se sastojci sjedinili, a margarin otopio.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni mediteranski rižoto
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -