Mornarski brodet

1532
- Advertisement -

Mornarski brodet

Advertisements

Sastojci za mornarski brodet:

  • škampine 500 g,
  • grdobina 250 g,
  • ugor 250 g,
  • 150 g lignji,
  • konzerva račića,
  • 1 dl ulja,
  • 3-4 glavice crnog luka,
  • 5-6 čenova belog luka,
  • 300 g paradajz pirea ili svežeg paradajza,
  • 2 kašike brašna,
  • 1,5 dl belog vina,
  • 1 veza peršuna,
  • 2 lista lorbera,
  • biber u zrnu,
  • so.

Mornarski brodet se priprema na sledeći način:

  1. Ribu očistiti, oprati i ako je krupnija iseći na komade.
  2. Obavezno tibi izvaditi škrge da meso ne povuče gorak ukus.
  3. Ribu uvaljati u brašno, pa je propržiti na vrelom ulju s obe strane da porumeni.
  4. Dodati lignje isečene na rezance, račiće oceđene od vode u kojoj su konzervirani, na rebra iseckan crni luk, sitno iseckan beli luk, oguljen i isečen paradajz, odnosno paradajz pire, seckan peršun, lorber, biber u zrnu i soli prema ukusu.
  5. Doliti toliko vode da jelo tek ogrezne, pa kuvati na tihoj vatri.
  6. Kad je jelo napola kuvano, doliti vino, pa još kuvati 30 min na tihoj vatri uz povremeno protresanje posude, jer se brodet ne sme mešati.
  7. Servirati sa kačamakom od kukuruznog brašna.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Mornarski brodet
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -