- Advertisement -
Sastojci za mornarski brodet:
- škampine 500 g,
- grdobina 250 g,
- ugor 250 g,
- 150 g lignji,
- konzerva račića,
- 1 dl ulja,
- 3-4 glavice crnog luka,
- 5-6 čenova belog luka,
- 300 g paradajz pirea ili svežeg paradajza,
- 2 kašike brašna,
- 1,5 dl belog vina,
- 1 veza peršuna,
- 2 lista lorbera,
- biber u zrnu,
- so.
Mornarski brodet se priprema na sledeći način:
- Ribu očistiti, oprati i ako je krupnija iseći na komade.
- Obavezno tibi izvaditi škrge da meso ne povuče gorak ukus.
- Ribu uvaljati u brašno, pa je propržiti na vrelom ulju s obe strane da porumeni.
- Dodati lignje isečene na rezance, račiće oceđene od vode u kojoj su konzervirani, na rebra iseckan crni luk, sitno iseckan beli luk, oguljen i isečen paradajz, odnosno paradajz pire, seckan peršun, lorber, biber u zrnu i soli prema ukusu.
- Doliti toliko vode da jelo tek ogrezne, pa kuvati na tihoj vatri.
- Kad je jelo napola kuvano, doliti vino, pa još kuvati 30 min na tihoj vatri uz povremeno protresanje posude, jer se brodet ne sme mešati.
- Servirati sa kačamakom od kukuruznog brašna.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 1 Review(s)
Mornarski brodet
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -