Sastojak: ratluk
Posna torta sa ratlukom
Sastojci za Posnu tortu sa ratlukom:
5 šoljica ulja,
5 šoljica kisele vode,
7 šoljica šećera,
kora od limuna,
100 g suvog grožđa,
jedan paketić kvasca,
600-800 g brašna za nadev,
500 g šećera,
500 g ratluka,
300-400 g mlevenih oraha,
3 štangle čokolade.
Posna torta sa belim vinom
Sastojci za posnu tortu sa belim vinom:
2 dl belog vina,
450 g šećera,
1,5 dl ulja,
300 g brašna,
1 prašak za pecivo,
kora od jednog limuna,
1 dl kisele vode,
kašika kakaoa,
300 g mlevenih oraha,
200 g ratluka,
200 g džema od kajsija ili šipka.
Posne nepečene štanglice
Sastojci za posne nepečene štanglice:
250 g margaraina,
250 g šećera u prahu,
250 g mlevenog keksa,
250 g ratluka,
250 g suvog grožđa,
malo ruma.
Posni rolat od kokosa i krem bananica
Sastojci za posni rolat od kokosa i krem bananica: 500 g ratluka, 300 g kokosovog brašna, 6 posnih krem bananica.