Posna torta sa ratlukom

Posna torta sa ratlukom

Advertisement

Sastojci za Posnu tortu sa ratlukom:

  • 5 šoljica ulja,
  • 5 šoljica kisele vode,
  • 7 šoljica šećera,
  • kora od limuna,
  • 100 g suvog grožđa,
  • jedan paketić kvasca,
  • 600-800 g brašna za nadev,
  • 500 g šećera,
  • 500 g ratluka,
  • 300-400 g mlevenih oraha,
  • 3 štangle čokolade.

Posna torta sa ratlukom se priprema na sledeći način:

  1. Sastaviti 5 šoljica ulja, 5 šoljica kisele vode, 7 šoljica šećera, struganu koru od limuna, 100 g suvog grožđa, kvasac i brašno pa od navedenih sastojaka zamesiti testo.
  2. Testo ispeći iz dva puta pa pečene kore raseći tanko da se dobiju ukupno 4 kore.
  3. NADEV: 500 g šećera i 500 g ratluka preliti vodom i ušpinovati. Dodati 300-400 g mlevenih oraha i 3 štangle čokolade pa premazati ohlađene kore.
  4. Potrebno je da ova torta odstoji dan do dva pre upotrebe.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna torta sa ratlukom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 4 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares