Posna torta sa belim vinom

posna torta sa belim vinom

Advertisement

Sastojci za posnu tortu sa belim vinom:

  • 2 dl belog vina,
  • 450 g šećera,
  • 1,5 dl ulja,
  • 300 g brašna,
  • 1 prašak za pecivo,
  • kora od jednog limuna,
  • 1 dl kisele vode,
  • kašika kakaoa,
  • 300 g mlevenih oraha,
  • 200 g ratluka,
  • 200 g džema od kajsija ili šipka.

Posna torta sa belim vinom se priprema na sledeći način:

  1. Prokuvajte belo vino sa uljem i 200 grama šećera, pa dodajte brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo, narendanu limunovu koru, kiselu vodu, malo obične vode, kakao i 100 grama mlevenih oraha.
  2. Izjednačite masu i podelite je na četiri dela.
  3. Svaki deo rastanjite i ispecite u zagrejanoj rerni.
  4. Ostavite da se kore ohlade, a u međuvremenu ušpinujte 250 grama šećera sa 2 decilitra vode i u to dodajte ratluk, pa kuvajte da se istopi.
  5. Zatim stavite ostatak oraha, promešajte i ostavite da se ohladi.
  6. Svaku koru premažite džemom, pa filom.
  7. Tortu ukrasite po želji.
  8. Najbolja je ako se posluži dan-dva nakon pripreme.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna torta sa belim vinom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 21 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares