- Advertisement -
Sastojci za posnu tortu sa belim vinom:
- 2 dl belog vina,
- 450 g šećera,
- 1,5 dl ulja,
- 300 g brašna,
- 1 prašak za pecivo,
- kora od jednog limuna,
- 1 dl kisele vode,
- kašika kakaoa,
- 300 g mlevenih oraha,
- 200 g ratluka,
- 200 g džema od kajsija ili šipka.
Posna torta sa belim vinom se priprema na sledeći način:
- Prokuvajte belo vino sa uljem i 200 grama šećera, pa dodajte brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo, narendanu limunovu koru, kiselu vodu, malo obične vode, kakao i 100 grama mlevenih oraha.
- Izjednačite masu i podelite je na četiri dela.
- Svaki deo rastanjite i ispecite u zagrejanoj rerni.
- Ostavite da se kore ohlade, a u međuvremenu ušpinujte 250 grama šećera sa 2 decilitra vode i u to dodajte ratluk, pa kuvajte da se istopi.
- Zatim stavite ostatak oraha, promešajte i ostavite da se ohladi.
- Svaku koru premažite džemom, pa filom.
- Tortu ukrasite po želji.
- Najbolja je ako se posluži dan-dva nakon pripreme.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 21 Review(s)
Posna torta sa belim vinom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -