Posna torta sa belim vinom se priprema na sledeći način:
Prokuvajte belo vino sa uljem i 200 grama šećera, pa dodajte brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo, narendanu limunovu koru, kiselu vodu, malo obične vode, kakao i 100 grama mlevenih oraha.
Izjednačite masu i podelite je na četiri dela.
Svaki deo rastanjite i ispecite u zagrejanoj rerni.
Ostavite da se kore ohlade, a u međuvremenu ušpinujte 250 grama šećera sa 2 decilitra vode i u to dodajte ratluk, pa kuvajte da se istopi.
Zatim stavite ostatak oraha, promešajte i ostavite da se ohladi.
Svaku koru premažite džemom, pa filom.
Tortu ukrasite po želji.
Najbolja je ako se posluži dan-dva nakon pripreme.
Sastojci za posno zapečeno povrće:
700 g paradajza,
2 tikvice,
1 patlidžan,
4 čena belog luka,
2 grančice ruzmarina,
4 lovorova lista,
maslinovo ulje,
so,
biber,
prstohvat ljute paprike.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više