Posna torta sa belim vinom se priprema na sledeći način:
Prokuvajte belo vino sa uljem i 200 grama šećera, pa dodajte brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo, narendanu limunovu koru, kiselu vodu, malo obične vode, kakao i 100 grama mlevenih oraha.
Izjednačite masu i podelite je na četiri dela.
Svaki deo rastanjite i ispecite u zagrejanoj rerni.
Ostavite da se kore ohlade, a u međuvremenu ušpinujte 250 grama šećera sa 2 decilitra vode i u to dodajte ratluk, pa kuvajte da se istopi.
Zatim stavite ostatak oraha, promešajte i ostavite da se ohladi.
Svaku koru premažite džemom, pa filom.
Tortu ukrasite po želji.
Najbolja je ako se posluži dan-dva nakon pripreme.
Sastojci za posno ludo testo:1kg brašna,50g kvasca,1 kesica praška za pecivo,600ml tople vode,100ml ulja,1 kašika šećera,2 kašičice soli.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više