Naslovna Sastojci So

Sastojak: so

Posna kinoa sa bundevom i orasima

Posna kinoa sa bundevom i orasima

Sastojci za posnu kinou sa bundevom i orasima: 1 šolja kinoe, 300 g bundeve, isečene na kockice, 100 g svežeg kelja, sitno iseckanog, 50 g oraha, krupno iseckanih, 2 kašike maslinovog ulja, 1 čen belog luka, sitno iseckan, 1 kašika javorovog sirupa (opciono), so i biber po ukusu.
Posna pasta sa spanaćem i pečurkama

Posna pasta sa spanaćem i pečurkama

Sastojci za posnu pastu sa spanaćem i pečurkama: 250 g posne paste (špageti, taljatele ili po izboru), 200 g svežeg spanaća, 200 g pečuraka (šampinjoni ili bukovače), iseckanih, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, kašičica limunovog soka, kašika bademovog mleka (opciono, za kremastiju teksturu).
Posna salata od kelja i pečene bundeve

Posna salata od kelja i pečene bundeve

Sastojci za posnu salatu od kelja i pečene bundeve: 300 g bundeve, isečene na kockice, 100 g svežeg kelja, očišćenog i sitno iseckanog, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica javorovog sirupa ili meda (opciono), 50 g oraha, krupno iseckanih i lagano tostiranih, 2 kašike maslinovog ulja za preliv, 1 kašika limunovog soka, so i biber po ukusu.
Posni pečeni karfiol sa tahini sosom

Posni pečeni karfiol sa tahini sosom

Sastojci za posni pečeni karfiol sa tahini sosom: 1 glavica karfiola, isečena na cvetiće, 3 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica dimljene paprike, 1 kašičica belog luka u prahu, so i biber po ukusu, 3 kašike tahinija, sok od 1 limuna, 1 čen belog luka, sitno seckan, voda po potrebi (za razređivanje tahinija).
Posni desert od breskvi sa ovsenim pahuljicama

Posni desert od breskvi sa ovsenim pahuljicama

Sastojci za posni desert od breskvi sa ovsenim pahuljicama: 4 zrele breskve, isečene na kriške, 100 g ovsenih pahuljica, 2 kašike kokosovog ulja, 2 kašike agavinog sirupa ili meda, 1 kašičica cimeta, 1 kašičica ekstrakta vanile, 1 prstohvat soli.
Posni brusketi sa picom

Posni brusketi sa picom

Sastojci za posne bruskete sa picom: 1 vekna integralnog hleba ili bageta, isečenog na kriške ili trougliće, 2 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka, sitno seckana, 200 g paradajz sosa, 1 kašičica suvog origana, 1 kašičica suvog bosiljka, 100 g biljnog sira (opciono), 1 šaka svežeg bosiljka, iseckanog, so i biber po ukusu.
Posna salata od pečenih krompira i kelja

Posna salata od pečenih krompira i kelja

Sastojci za posnu salatu od pečenih krompira i kelja: 500 g mladog krompira, 100 g svežeg kelja, 2 čena belog luka, 1 crveni luk, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica limunovog soka, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posne nudle sa susamom i povrćem

Posne nudle sa susamom i povrćem

Sastojci za posne nudle sa susamom i povrćem: 200 g posnih nudli (pirinčane, heljdine ili pšenične), 1 šargarepa, 1 tikvica, 1 crvena paprika, 2 čena belog luka, 2 kašike soja sosa, 1 kašičica susamovog ulja, 2 kašike pečenog susama, maslinovo ulje za prženje, so i biber po ukusu.
Posni pečeni paradajz punjen povrćem

Posni pečeni paradajz punjen povrćem

Sastojci za posni pečeni paradajz punjen povrćem: 6 većih paradajza, 1 crvena paprika, 1 tikvica, 1 šargarepa, 1 crveni luk, 2 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 100 g kuvanog pirinča, 1 kašičica origana, so i biber po ukusu, svež peršun za ukrašavanje.
Posna čorba od bundeve i leblebija

Posna čorba od bundeve i leblebija

Sastojci za posnu čorbu od bundeve i leblebija: 400 g bundeve, isečene na kockice, 200 g kuvanih leblebija (možete koristiti konzervirane), 1 crni luk, sitno seckan, 2 čena belog luka, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica kima, 1 kašičica kurkume, 1 l povrćnog bujona, so i biber po ukusu, sok od pola limuna.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -