Sastojak: suvo voće
Posna kaša sa bobičastim voćem
Sastojci za posnu kašu sa bobičastim voćem:
1 šolja ovsenih pahuljica,
2 šolje vode,
prstohvat soli,
1 šolja bobičastog voća (borovnice, maline, jagode),
agava sirup ili drugi zaslađivač po želji,
sveže ili suvo voće za dekoraciju (opciono).
Posna heljdina kaša sa suvim voćem
Sastojci za posnu heljdinu kašu sa suvim voćem:
1 šolja heljde,
2 šolje vode,
prstohvat soli,
1/2 šolje suvog voća po izboru (suve šljive, suve brusnice, suve smokve, suve marelice),
2 kašike seckanih orašastih plodova (bademi, orasi, lešnici),
1 kašika javorovog sirupa ili meda (opcionalno),
cimet po ukusu.
6 načina za pripremu sirove hrane
Ovaj vid posne ishrane je veoma zdrav i zbog toga što sadrži niz korisnih vitamina, minerala i drugih sastojaka, koji regulišu razmenu materija u ljudskom organizmu