Posna heljdina kaša sa suvim voćem

139
- Advertisement -

Posna heljdina kaša sa suvim voćem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu heljdinu kašu sa suvim voćem:

  • 1 šolja heljde,
  • 2 šolje vode,
  • prstohvat soli,
  • 1/2 šolje suvog voća po izboru (suve šljive, suve brusnice, suve smokve, suve marelice),
  • 2 kašike seckanih orašastih plodova (bademi, orasi, lešnici),
  • 1 kašika javorovog sirupa ili meda (opcionalno),
  • cimet po ukusu.

Posna heljdina kaša sa suvim voćem se priprema na sledeći način:

  1. Operite heljdu pod hladnom vodom.
  2. U šerpu stavite heljdu, vodu i prstohvat soli. Pustite da proključa.
  3. Smanjite temperaturu na srednje-nisku i pokrijte šerpu. Neka se heljda krčka dok ne upije svu tečnost, što obično traje oko 15-20 minuta.
  4. Kada je heljda kuvana, sklonite sa vatre i ostavite da odstoji pokrivena još 5 minuta.
  5. Dodajte suvo voće, orašaste plodove i po želji javorov sirup ili med. Promešajte sve sastojke.
  6. Poslužite kašu toplo, posipanu cimetom po ukusu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna heljdina kaša sa suvim voćem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -