- Advertisement -
Sastojci za posnu heljdinu kašu sa suvim voćem:
- 1 šolja heljde,
- 2 šolje vode,
- prstohvat soli,
- 1/2 šolje suvog voća po izboru (suve šljive, suve brusnice, suve smokve, suve marelice),
- 2 kašike seckanih orašastih plodova (bademi, orasi, lešnici),
- 1 kašika javorovog sirupa ili meda (opcionalno),
- cimet po ukusu.
Posna heljdina kaša sa suvim voćem se priprema na sledeći način:
- Operite heljdu pod hladnom vodom.
- U šerpu stavite heljdu, vodu i prstohvat soli. Pustite da proključa.
- Smanjite temperaturu na srednje-nisku i pokrijte šerpu. Neka se heljda krčka dok ne upije svu tečnost, što obično traje oko 15-20 minuta.
- Kada je heljda kuvana, sklonite sa vatre i ostavite da odstoji pokrivena još 5 minuta.
- Dodajte suvo voće, orašaste plodove i po želji javorov sirup ili med. Promešajte sve sastojke.
- Poslužite kašu toplo, posipanu cimetom po ukusu.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna heljdina kaša sa suvim voćem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -