- Advertisement -
Sastojci za posnu kašu sa bobičastim voćem:
- 1 šolja ovsenih pahuljica,
- 2 šolje vode,
- prstohvat soli,
- 1 šolja bobičastog voća (borovnice, maline, jagode),
- agava sirup ili drugi zaslađivač po želji,
- sveže ili suvo voće za dekoraciju (opciono).
Posna kaša sa bobičastim voćem se priprema na sledeći način:
- U šerpu stavite vodu da proključa.
- Dodajte ovsene pahuljice i prstohvat soli.
- Smanjite vatru na minimum i kuvajte kašu oko 5-7 minuta, dok ne postane gusta i kremasta, povremeno mešajući.
- Sklonite sa vatre i ostavite da odstoji nekoliko minuta.
- Servirajte kašu sa bobičastim voćem i prelijte agava sirupom.
- Po želji, ukrasite svežim ili suvim voćem.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna kaša sa bobičastim voćem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -