Sastojak: crna čokolada
Posni švarcvald puding
Sastojci za posni švarcvald puding:
500 ml biljnog mleka (bademovo, sojino ili ovseno),
50 g kakao praha,
80 g šećera,
3 kašike kukuruznog skroba (gustina),
100 g crne čokolade (posne),
1 kašičica ekstrakta vanile,
150 g višanja (sveže ili iz kompota),
50 g usitnjenih oraha ili lešnika (opciono).
Posna ganaž torta
Sastojci za posnu ganaž tortu:600ml guste posne veganske neutralne pavlake za kuvanje,300g izlomljene posne crne čokolade,1 kašika šećera,240g veganskog posnog keksa.Za dekorisanje:30ml veganskog šlaga,2 kašičice veganskog lešnik namaza,20g otopljene crne čokolade.
Posne energetske pločice
Sastojci za posne energetske pločice:100g mekih ovsenih pahuljica,120g badema (moj je sirov, može i pečeni),30g suncokreta,30g suvih kajsija,50g kikirikija,1 kašika prepečene kinoe (kinou propržite na suvom tiganju, kao što se susam peče),200g sirovih urmi,6 kašika otopljenog kokosovog ulja,50g otopljene crne čokolade,1 kašika kakaoa,6 kašika agava sirupa.Za preliv:50-60g crne čokolade,1 kašika kokosovog ulja.
Brzi čokoladni kolač
Sastojci za brzi čokoladni kolač:100g ovsenih pahuljica,110g badema (pečenih),10g kakao praha,150g urmi (bez koštica,)25g agava sirupa,50g kikiriki putera,2 kašičice arome vanile,100g crne čokolade,20-30g roze čokolade.
Posna pita sa višnjama i čokoladom
Sastojci za posnu pitu sa višnjama i čokoladom:
Za testo:
250g posnog margarina (hladnog),
300g brašna (150g oštro, 150g meko),
20g šećera,
1 najmanja kašičica praška za pecivo,
4 kašike ledene vode.
Posna torta sa voćem i čokoladom
Sastojci za Posnu tortu sa voćem i čokoladom:
300 g kiselih oljuštenih jabuka,
1 pomorandža,
150 g griza,
1 šolja ulja,
100 g suvog grožđa,
250 g kristal šećera,
100 g crne čokolade.
Posni čokoladni mus
Sastojci za Posni čokoladni mus:
265 grama crne (posne) čokolade sa što većim procentom kakaa,
šolja vode,
4 kašike žutog šećera.
Kikiriki bajadera
Sastojci za Kikiriki bajaderu:
300 g šećera,
2 dl vode,
200 g margarina,
300 g mlevenog kikirikija bez soli,
300 g mlevenog keksa,
50 g tamne čokolade ili 2 kašike kakaa.
Za preliv:
150 g čokolade,
malo ulja.