Posna ganaž torta

3440
- Advertisement -

Posna ganaž torta

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu ganaž tortu:

  • 600ml guste posne neutralne pavlake za kuvanje,
  • 300g izlomljene posne crne čokolade,
  • 1 kašika šećera,
  • 240g posnog keksa.

Za dekorisanje:

  • 30ml posnog šlaga,
  • 2 kašičice lešnik namaza,
  • 20g otopljene posne crne čokolade.

Posna ganaž torta se priprema na sledeći način:

  1. U šerpi zagrejati pavlaku za kuvanje, šećer i izlomljenu čokoladu.
  2. Mešati na laganoj vatri dok se čokolada potpuno ne otopi i dok se ne sjedine svi sastojci u finu glatku masu, nije potrebno da provri.
  3. Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.
  4. Podeliti na dva dela: na jednu trećinu i dve trećine.
  5. Dodati izlomljen veganski posni keks u manji deo (u jednu trećinu količine), staviti u kalup za tortu i poravnati.
  6. Sipati veći deo (drugu trećinu preko), poravnati i staviti u frižider da odstoji preko noći.
  7. Sutradan dekorisati nanoseći čokoladu iz vrećice uz obod torte tako da kaplje sa strane.
  8. Napraviti cvetiće od umućenog čokoladnog šlaga koristeći špric za ukrašavanje.
  9. Čuvati tortu u frižideru.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna ganaž torta
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -