- Advertisement -
Sastojci za posnu ganaž tortu:
- 600ml guste posne neutralne pavlake za kuvanje,
- 300g izlomljene posne crne čokolade,
- 1 kašika šećera,
- 240g posnog keksa.
Za dekorisanje:
- 30ml posnog šlaga,
- 2 kašičice lešnik namaza,
- 20g otopljene posne crne čokolade.
Posna ganaž torta se priprema na sledeći način:
- U šerpi zagrejati pavlaku za kuvanje, šećer i izlomljenu čokoladu.
- Mešati na laganoj vatri dok se čokolada potpuno ne otopi i dok se ne sjedine svi sastojci u finu glatku masu, nije potrebno da provri.
- Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.
- Podeliti na dva dela: na jednu trećinu i dve trećine.
- Dodati izlomljen veganski posni keks u manji deo (u jednu trećinu količine), staviti u kalup za tortu i poravnati.
- Sipati veći deo (drugu trećinu preko), poravnati i staviti u frižider da odstoji preko noći.
- Sutradan dekorisati nanoseći čokoladu iz vrećice uz obod torte tako da kaplje sa strane.
- Napraviti cvetiće od umućenog čokoladnog šlaga koristeći špric za ukrašavanje.
- Čuvati tortu u frižideru.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna ganaž torta
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -