Naslovna Sastojci Crvena paprika

Sastojak: crvena paprika

posna salata od leblebija

Posna salata od leblebija

Sastojci za posnu salatu od leblebija: 500 g leblebija iz konzerve ili kuvanih i oceđenih, veća jabuka, 2 krastavca, grančica celera, manji grozd belog grožđa, veća crvena paprika, čen belog luka, limun, pola veze peršuna, struk-dva mladog luka, so i biber.
tikvice i pecurke u marinadi od zacinskog bilja

Povrće sa začinskim biljem

Sastojci za povrće sa začinskim biljem: 2 tikvice, 2 glavice crnog luka, pakovanje kukuruza šećerca, 4 paradajza, 200 g bukovača, crvena paprika.
posni sataras posnajela.rs

Posni sataraš

Potrebno je: 1 kg crvenih i zelenih paprika, 2 glavice crnog luka, 2-3 paradajza, 3-4 čena belog luka, ulje, so, biber, vegeta, peršun. Priprema: Na ringli ispeći paprike, oljuštiti ih i očistiti od semenki. Na ulju...
salata-od-sampinjona-i-krompira-posnajela.rs

Salata od šampinjona i krompira

Potrebno je: 500 g krompira, 250 g naseckanih šampinjona, crvena paprika isečena na komade, crveni luk isečen na kriške, 2 neoljuštena čena belog luka, 45 g pinjola, 30 ml maslinovog ulja, sok...
pikantna-salata-od-tikvica-posnajela.rs

Pikantna salata od tikvica

Potrebno je: 6 mladih tikvica, kašičica ljute paprike u prahu, crvena papričica, 5 kašika maslinovog ulja, limun so. Priprema: Tikvice dobro operite, odsecite im krajeve, isecite ih na...
pasulj prebranac

Posni pasulj prebranac na ulju

Sastojci za posni pasulj prebranac na ulju: 300 g pasulja tetovca, lovorov list, ulje, aleva paprika, biber, so, 1 kg crnog luka, ljuta crvena paprika.
riblja corba

Riblja čorba (kečiga, šaran, mrena, deverika)

Sastojci za riblju čorbu: 1,5 kg ribe: kečiga, šaran, mrena, deverika, 1,5 l vode, 2 glavice crnog luka, 2 kašičice aleve paprike, 250 ml paradajz pirea, 2 kašike sirćeta, 1 suva crvena paprika, so.
posna supa od paprike recept

Posna supa od paprike

Sastojci za posnu supu od paprike: 2 kašike maslinovog ulja, plus još malo za preliv, 1 crni luk srednje veličine i iseckan, velika očišćena i iseckana šargarepa, kašičica soli, 4 iseckana čena belog luka, kašika paradajza iz tube, 4 velike crvene mesnate paprike očišćene od semenki i isečene na velike kocke, 2 kašičice aleve paprike, 2 veća crvena krompira, oguljena i isečena na kocke, malo lovorovog lišća, peršuna i majčine dušice, sveže mleveni biber, malo bosiljka ili majčine dušice, povrtna kocka za supu.
posni paprikas sa patlidzanom i tikvicama recept

Posni paprikaš sa patlidžanom i tikvicama

Sastojci za posni paprikaš sa patlidžanom i tikvicama: 1 veći patlidžan isečen na kockice, 0,5 dl maslinovog ulja, 2 glavice crnog luka iseckanog na kockice, 5 čenova belog luka sitno iseckanog, 100 g integralnog pirinča, 1 srednja tikvica oljuštena i iseckana na kockice, 1 babura iseckana na komadiće, 3 veća paradajza iseckana na kockice, 1 dl crnog vina, 5 dl vode, 1/2 kašičice soli, 1/4 kašičice tucane crvene paprike, 2 kašike svežeg bosiljka sitno iseckanog, 2 kašike svežeg peršuna sitno iseckanog, 2 kašičice svežih listića ruzmarina.
posni umak mediteranska salsa recept

Posni umak Mediteranska salsa

Sastojci za mediteransku salsu: 500 g paradajza, glavica crnog luka, 5 čenova belog luka, crvena paprika, 2 kašike sveže isceđenog soka od limuna, 6 kašika peršuna, kašičica morske soli, kašičica bibera.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -