- Advertisement -
Sastojci za posne rolnice od povrća:
- 300 g plavog patlidžana,
- 400 g tikvica,
- 100 g crvenih paprika,
- 1 čen belog luka,
- mešavina začinskih trava,
- 5 kašika maslinovog ulja,
- sveže mleveni biber,
- so.
Posne rolnice od povrća se pripremaju na sledeći način:
- Patlidžane i tikvice oprati i osušiti, pa im odseći krajeve.
- Patlidžane po dužini iseći na tanke režnjeve i posoliti.
- Ostaviti ih da tako usoljeni stoje izvesno vreme da bi pustili sok.
- Tikvice iseći sasvim tanko, takođe po dužini.
- Paprike oprati, prepoloviti, očistiti i iseći na tanke trake.
- Beli luk oljuštiti i iseckati.
- U luk dodati začinske trave i maslinovo ulje. Dobro posoliti i pobiberiti.
- Režnjeve patlidžana isprati vodom, istapkati čistom krpom, a zatim premazati uljem.
- Na po dva režnja tikvica stavljati po režanj patlidžana.
- Preko toga ravnomerno rasporediti iseckanu papriku i saviti u rolnice.
- Rolnice pričvrstiti drvenim štapićem, kao ražnjiće od mesa, i uz okretanje oko 8 minuta peći na roštilju dok ne porumene.
- Služiti sa nekim aromatičnim sosom i baget hlebom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne rolnice od povrća
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -