Posne rolnice od povrća

Rolnice od povrća

Advertisement

Sastojci za posne rolnice od povrća:

  • 300 g plavog patlidžana,
  • 400 g tikvica,
  • 100 g crvenih paprika,
  • 1 čen belog luka,
  • mešavina začinskih trava,
  • 5 kašika maslinovog ulja,
  • sveže mleveni biber,
  • so.

Posne rolnice od povrća se pripremaju na sledeći način:

  1. Patlidžane i tikvice oprati i osušiti, pa im odseći krajeve.
  2. Patlidžane po dužini iseći na tanke režnjeve i posoliti.
  3. Ostaviti ih da tako usoljeni stoje izvesno vreme da bi pustili sok.
  4. Tikvice iseći sasvim tanko, takođe po dužini.
  5. Paprike oprati, prepoloviti, očistiti i iseći na tanke trake.
  6. Beli luk oljuštiti i iseckati.
  7. U luk dodati začinske trave i maslinovo ulje. Dobro posoliti i pobiberiti.
  8. Režnjeve patlidžana isprati vodom, istapkati čistom krpom, a zatim premazati uljem.
  9. Na po dva režnja tikvica stavljati po režanj patlidžana.
  10. Preko toga ravnomerno rasporediti iseckanu papriku i saviti u rolnice.
  11. Rolnice pričvrstiti drvenim štapićem, kao ražnjiće od mesa, i uz okretanje oko 8 minuta peći na roštilju dok ne porumene.
  12. Služiti sa nekim aromatičnim sosom i baget hlebom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne rolnice od povrća
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Na osnovu 11 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares