Sastojak: crveno vino
Sremski posni paprikaš
Sastojci za posni Sremski paprikaš:1½kg šarana,5 glavica crnog luka,ulje,2 kašike vinskog sirćeta,2 kašike crvene začinske paprike,celerov list,2-3dl soka od paradajza,1dl crvenog vina,biber.
Crno vino: Hrana, lek i otrov
Vino je hrana, lek i otrov - samo je pitanje doze, napisao je Paracelsus, najuticajniji švajcarski lekar iz 16. veka.
Kao i kod gotovo bilo koje hrane ili pića, velike doze vina mogu biti štetne za naše zdravlje, ali isto tako, umerene doze nam mogu biti i jako korisne.
Fileti oslića u sosu od paradajza
Sastojci za filete oslića u sosu od paradajza:
800 g fileta oslića,
200 ml paradajz sosa,
2-3 glavice crnog luka,
5 češenjeva belog luka,
čaša crvenog vina,
peršun,
ruzmarin,
2-3 kašike sirćeta,
100 g palente,
ulje,
so,
biber.
Salata od tunjevine
Potrebno je:
konzerva pasulja,
pola konzerve leblebija,
konzerva tunjevine,
2 struka mladog luka,
pola glavice crvenog luka,
0,5 dl maslinovog ulja,
3 kašike crvenog vina,
kašika senfa,
veza peršuna,
kašičica sušenog origana,
krupna morska so,
biber.
Priprema:
U...
Kuvano vino sa voćem
Sastojci za kuvano vino sa voćem:
1,5 dl crvenog vina,
1,5 dl svežeg soka od pomorandže,
1,5 supena kašika meda,
štapić cimeta,
2 karanfilića,
1 kruška (oljuštena, bez semenki i presečena na pola),
4 suve smokve,
12 suvih kajsija,
1 jabuka očišćena i isečena na kriške.
Dimljeni losos u sosu od brusnice
Sastojci za dimljeni losos u sosu od brusnice:
600 g dimljenog lososa,
1 kašika maslinovog ulja,
50 ml crvenog vina,
30 g sušene brusnice,
50 g džema od brusnice,
600 gr barenog mladog krompira,
1 glavica zelene salate ili brokolija,
150 ml paradajz pirea,
so,
biber.