Posni Sremski paprikaš se priprema na sledeći način:
Ribu isecite na komade, poprskajte vinskim sirćetom i ostavite da stoji pola sata.
Na ulju propržite luk isečen na rebarca, dodajte papriku, seckan celerov list, pa nalijte vinom i sokom od paradajza i kuvajte dok povrće skroz ne omekša.
Kuvani sos procedite u drugu šerpu, dodajte ribu koju ste prethodno posolili i ostavite na laganoj vatri 40 minuta.
Sastojci za posna pitu sa pečenim paprikama:
1 pakovanje posne kore za pitu,
3 crvene paprike,
1 žuta paprika,
1 crveni luk,
2 čena belog luka,
200g posnog sira,
1/4 šolje maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
sveži peršun za posipanje (opciono).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više