- Advertisement -
Sastojci za posni Sremski paprikaš:
- 1½kg šarana,
- 5 glavica crnog luka,
- ulje,
- 2 kašike vinskog sirćeta,
- 2 kašike crvene začinske paprike,
- celerov list,
- 2-3dl soka od paradajza,
- 1dl crvenog vina,
- biber.
Posni Sremski paprikaš se priprema na sledeći način:
- Ribu isecite na komade, poprskajte vinskim sirćetom i ostavite da stoji pola sata.
- Na ulju propržite luk isečen na rebarca, dodajte papriku, seckan celerov list, pa nalijte vinom i sokom od paradajza i kuvajte dok povrće skroz ne omekša.
- Kuvani sos procedite u drugu šerpu, dodajte ribu koju ste prethodno posolili i ostavite na laganoj vatri 40 minuta.
- Poslužite uz kuvani krompir ili pirinač.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 4 Review(s)
Sremski posni paprikaš
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -