- Advertisement -
Sastojci za filete oslića u sosu od paradajza:
- 800 g fileta oslića,
- 200 ml paradajz sosa,
- 2-3 glavice crnog luka,
- 5 češenjeva belog luka,
- čaša crvenog vina,
- peršun,
- ruzmarin,
- 2-3 kašike sirćeta,
- 100 g palente,
- ulje,
- so,
- biber.
Fileti oslića u sosu od paradajza se pripremaju na sledeći način:
- U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo sitno seckani crni luk, izgnječene ili iseckane češenjeve belog luka, seckani peršun.
- Dodamo sirće, posolimo i pobiberimo.
- Dodamo paradajz sos, crveno vino, izmrvljene listove ruzmarina i pola kašike šećera.
- Dolijemo oko 150 ml vode, poklopimo i ostavimo da se kuva.
- Sud, koji će nam služiti kao kalup, nauljimo.
- U njega stavimo kuvanu palentu i prevrnemo na činiju za serviranje.
- Kupu od palente ukrasimo cvetom od limuna.
- Dekorišemo peršunom i oko kupe ređamo filete oslića.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 8 Review(s)
Fileti oslića u sosu od paradajza
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -