Fileti oslića u sosu od paradajza

Fileti oslića u sosu od paradajza

Advertisement

Sastojci za filete oslića u sosu od paradajza:

  • 800 g fileta oslića,
  • 200 ml paradajz sosa,
  • 2-3 glavice crnog luka,
  • 5 češenjeva belog luka,
  • čaša crvenog vina,
  • peršun,
  • ruzmarin,
  • 2-3 kašike sirćeta,
  • 100 g palente,
  • ulje,
  • so,
  • biber.

Fileti oslića u sosu od paradajza se pripremaju na sledeći način:

  1. U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo sitno seckani crni luk, izgnječene ili iseckane češenjeve belog luka, seckani peršun.
  2. Dodamo sirće, posolimo i pobiberimo.
  3. Dodamo paradajz sos, crveno vino, izmrvljene listove ruzmarina i pola kašike šećera.
  4. Dolijemo oko 150 ml vode, poklopimo i ostavimo da se kuva.
  5. Sud, koji će nam služiti kao kalup, nauljimo.
  6. U njega stavimo kuvanu palentu i prevrnemo na činiju za serviranje.
  7. Kupu od palente ukrasimo cvetom od limuna.
  8. Dekorišemo peršunom i oko kupe ređamo filete oslića.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Fileti oslića u sosu od paradajza
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 6 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares