Sastojak: kornfleks
Posne štanglice od meda i čokolade
Sastojci za posne štanglice od meda i čokolade:
250 g meda,
150 g šećera,
100 g posne čokolade,
200 g posnog margarina,
250 g kornfleksa,
250 g sitnoseckanih oraha,
vanilin šećer,
limunov sok,
ulje.
40 posnih jela za 40 dana posta
Riblji paprikaš: 1 kg sveže bele ribe,
5-6 krompira oljuštenih i isecenih na kocke,
2 šargarepe iseckane na kolutice,
1/2 šolje graška,
peršun,
so,
biber,
ulje.
Posne ćufte od žitarica
Sastojci za posne ćufte od žitarica:
Za pire:
1,6 kg krompira,
glavica crnog luka,
2 kašike maslinovog ulja,
2 kašike mešanog začinskog bilja,
muskatni oraščić,
so,
biber,
2 kašike biljnog margarina.
Za sos:
6 kašika maslinovog ulja,
2 čena belog luka,
kašika peršuna,
pola kašike majčine dušice,
pola kašike ruzmarina,
kašika seckanih maslinki.
Za ćufte:
200 g tunjevine,
20 g pšeničnih klica,
20 g kornflejksa,
prezle.
Hrskavi fileti od oslića
Sastojci za hrskave filete od oslića:
800 g fileta od oslića,
gustin (skrob),
korniflejks,
so,
ulje,
2 pomorandže,
peršun.
Fileti oslića sa kornfleksom
Sastojci za filete oslića sa kronfleksom:
800 g fileta od oslića,
gustin,
kornfleks,
so,
ulje,
2 pomorandže,
peršun.
Posne kuglice od duda
Sastojci za posne kuglice od duda:
500 g duda,
150 g izmrvljenog kornifleksa,
150 g šećera,
strugana kora od jedne pomorandže,
šećer u prahu,
ušećerene višnje.
Posna bonžita
Sastojci za posnu bonžitu:
200 g meda,
100 g čokoladnog korn fleksa,
100 g šećera,
200 g badema,
50 g susama,
200 g margarina,
200 g posne čokolade,
100 g suvog grožđa.
Posne šišarke
Sastojci za posne šišarke:
1 margarin,
150 g šećera,
4 kašike kakaoa,
4 štangle čokolade,
kašika, dve meda,
350 g kornfleksa.