- Advertisement -
Sastojci za filete oslića sa kronfleksom:
- 800 g fileta od oslića,
- gustin,
- kornfleks,
- so,
- ulje,
- 2 pomorandže,
- peršun.
Fileti oslića sa kornfleksom se priprema na sledeći način:
- Odmrznite filete, pa ih prosušite čistom krpom.
- U činiju stavite dve kašike gustina, pa polako nalivajte vodom i mešajte dok ne dobijete smesu gustu kao jogurt.
- U posebnom tanjitu izmrvite kornfleks.
- Ribu dobro posolite, umočite u masu od gustina, pa uvaljajte u kornfleks i utapkajte prstima.
- Smesu od gustina povremeno promešajte jer se dešava da se na površini stvori tvrd sloj, koji se lako razbija mešanjem.
- Filete pržite u dubokom, jako zagrejanom ulju dok ne dobije lepu, rumenu boju.
- Služite toplo sa sveže isečenim kolutovima pomorandže, posuto iseckanim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 4 Review(s)
Fileti oslića sa kornfleksom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -