- Advertisement -
Sastojci za hrskave filete od oslića:
- 800 g fileta od oslića,
- gustin (skrob),
- korniflejks,
- so,
- ulje,
- 2 pomorandže,
- peršun.
Hrskavi fileti od oslića se pripremaju na sledeći način:
- U činiju stavtite dve kašike gustina, pa polako nalivajte vodom i mešajte dok ne dobijete smesu gustu kao jogurt.
- U posebnom tanjiru izmrvite kornifleks.
- Ribu dobro posolite, umočite u masu od gustina, pa uvaljajte u kornifleks i utapkajte prstima.
- Smesu od gustina povremeno promešajte, jer se dešava da se na površini stvori tvrd sloj.
- Filete pržite u dubokom, dobro zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu, rumenu boju.
- Služite toplo sa sveže isečenim kolutovima pomorandže, posuto iseckanim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Hrskavi fileti od oslića
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:


















- Advertisement -