- Advertisement -
Sastojci za posne ćufte od žitarica:
Za pire:
- 1,6 kg krompira,
- glavica crnog luka,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 2 kašike mešanog začinskog bilja,
- muskatni oraščić,
- so,
- biber,
- 2 kašike biljnog margarina.
Za sos:
- 6 kašika maslinovog ulja,
- 2 čena belog luka,
- kašika peršuna,
- pola kašike majčine dušice,
- pola kašike ruzmarina,
- kašika seckanih maslinki.
Za ćufte:
- 200 g tunjevine,
- 20 g pšeničnih klica,
- 20 g kornflejksa,
- prezle.
Posne ćufte od žitarica se pripremaju na sledeći način:
- Krompir ogulite i kuvajte 20 minuta.
- U međuvremenu izdinstajte luk na maslinovom ulju i začinite.
- Krompir ocedite tako da ostane u njemu malo vode, izgnječite ga, pa pomešajte s pripremljenim lukom i biljnim margarinom.
- Posolite, pobiberite i začinite muskatnim oraščićem.
- Za sos iseckajte sitno beli luk i ispasirajte ga sa uljem, začinskim biljem i maslinkama.
- Stavite u blender tunjevinu, pšenične klice natopljene u vodi, kornflejks i malo soli, pa izmiksujte.
- Od mase formirati kuglice i valjajte ih u prezle.
- Ćufte propržite na tihoj vatri 15 minuta.
- Servirajte ih preko aromatičnog pirea, prelivene sosem.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 4 Review(s)
Posne ćufte od žitarica
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -