Posne ćufte od žitarica

posne cufte od zitarica

Advertisement

Sastojci za posne ćufte od žitarica:

Za pire:

  • 1,6 kg krompira,
  • glavica crnog luka,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 2 kašike mešanog začinskog bilja,
  • muskatni oraščić,
  • so,
  • biber,
  • 2 kašike biljnog margarina.

Za sos:

  • 6 kašika maslinovog ulja,
  • 2 čena belog luka,
  • kašika peršuna,
  • pola kašike majčine dušice,
  • pola kašike ruzmarina,
  • kašika seckanih maslinki.

Za ćufte:

  •   200 g tunjevine,
  • 20 g pšeničnih klica,
  • 20 g kornflejksa,
  • prezle.

Posne ćufte od žitarica se pripremaju na sledeći način:

  1. Krompir ogulite i kuvajte 20 minuta.
  2. U međuvremenu izdinstajte luk na maslinovom ulju i začinite.
  3. Krompir ocedite tako da ostane u njemu malo vode, izgnječite ga, pa pomešajte s pripremljenim lukom i biljnim margarinom.
  4. Posolite, pobiberite i začinite muskatnim oraščićem.
  5. Za sos iseckajte sitno beli luk i ispasirajte ga sa uljem, začinskim biljem i maslinkama.
  6. Stavite u blender tunjevinu, pšenične klice natopljene u vodi, kornflejks i malo soli, pa izmiksujte.
  7. Od mase formirati kuglice i valjajte ih u prezle.
  8. Ćufte propržite na tihoj vatri 15 minuta.
  9. Servirajte ih preko aromatičnog pirea, prelivene sosem.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne ćufte od žitarica
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 4 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares