Sastojak: maslina
Posne seoske špagete
Sastojci za posne seoske špagete:
500 g domaće testenine,
2 dl gustog soka od paradajza,
veza svežeg bosiljka,
malo ruzmarina,
pola veze peršuna,
maslinovo ulje,
2 manja paradajza,
2 male tikvice,
zelene masline,
2 male crvene papričice,
so,
biber.
10 posnih salata koje morate probati
Ovo su recepti za pripremu deset posnih salata koje morate probati: 10. Salata od pasulja na kosovski način 9. Francuska salata 8. Salata od spanaća sa kukuruzom i šargarepom 7. Mornarska salata...
10 posnih predjela koje morate probati
Donosimo vam recepte za pripremu veoma lakih i veoma ukusnih posnih predjela koje možete poslužiti u svim prilikama
Posna salata sa kukuruzom
Sastojci za posnu salatu sa kukuruzom:
400 g kukuruza,
7 kiselih krastavčića,
1 struk mladog luka,
4 kašike ekstra ceđenog maslinovog ulja,
2 čena belog luka,
2 kašičice mirođije,
2 lista svežeg ruzmarina,
3-4 maslinke,
1/2 kašičice soli,
kašičica bibera.
Mornarska salata
Sastojci za mornarsku salatu:
12 sardela iz salamure (ili konzerve),
3 sveže crvene paprike,
200 g spanaća,
1 krastavac (može i kiseli),
2 glavice crnog luka,
šaka maslina,
6 paradajza,
2-3 čena belog luka,
1 limun i sok od 1 limuna,
4 kašike maslinovog ulja,
100 g boranije,
kapar,
majoran,
biber,
so.
Posna salata od celera i kapra
Sastojci za posnu salata od celera i kapra:
500 g krompira,
200 g celera,
60 g kapra,
50 g maslina,
1 crvena paprika,
100 g posnog majoneza,
so,
biber,
peršun,
vlašac.