- Advertisement -
10. Umak od pečuraka i belog vina
Potrebno je:
- 1/2 kg šampinjona,
- šolja slatkog belog vina,
- veza peršuna,
- glavica crnog luka,
- kašika ulja,
- 2 kašike brašna,
- šoljica vode,
- 1/2 kašičice karija,
- so.
Priprema:
- Šampinjone očistiti, oprati i iseći na tanke listiće.
- Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, pa dodati iseckan peršun i pečurke.
- Masu dinstati uz lagano dodavanje belog vina.
- Pri kraju dinstanja pečurke posuti brašnom pomešanim sa karijem, promešati i dosuti sasvim malo mlake vode, posoliti po ukusu i skloniti sa vatre.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
10 posnih predjela koje morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -