Mornarska salata

780
- Advertisement -

Mornarska salata

Advertisements

Sastojci za mornarsku salatu:

  • 12 sardela iz salamure (ili konzerve),
  • 3 sveže crvene paprike,
  • 200 g spanaća,
  • 1 krastavac (može i kiseli),
  • 2 glavice crnog luka,
  • šaka maslina,
  • 6 paradajza,
  • 2-3 čena belog luka,
  • 1 limun i sok od 1 limuna,
  • 4 kašike maslinovog ulja,
  • 100 g boranije,
  • kapar,
  • majoran,
  • biber,
  • so.

Mornarska salata se priprema na sledeći način:

  1. Ukoliko su sardele iz salamure treba ih proprati, osušiti i kratko propržiti, a ako su iz konzerve ocediti ih od ulja.
  2. Sardele očistiti od unutršnje kosti, ukloniti im glave i repove, pa ih iseći na manje komade.
  3. Obariti boraniju i iseći je na štapiće, a papriku, luk i krastavac iseći na tanke kolutiće.
  4. Dobro opran i od vode oceđen spanać iseći na rezance, a paradajz oljuštiti i iseći na kockice.
  5. Masline je najbolje nabaviti punjene, pa sve namirnice pomešati.
  6. Iseći limun na sasvim tanke kolute i dodati ga salati, pa sve preliti marinadom od ulja, belog luka, limunovog soka i začina.
  7. Pobiberiti i posoliti po ukusu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Mornarska salata
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -