- Advertisement -
Sastojci za mornarsku salatu:
- 12 sardela iz salamure (ili konzerve),
- 3 sveže crvene paprike,
- 200 g spanaća,
- 1 krastavac (može i kiseli),
- 2 glavice crnog luka,
- šaka maslina,
- 6 paradajza,
- 2-3 čena belog luka,
- 1 limun i sok od 1 limuna,
- 4 kašike maslinovog ulja,
- 100 g boranije,
- kapar,
- majoran,
- biber,
- so.
Mornarska salata se priprema na sledeći način:
- Ukoliko su sardele iz salamure treba ih proprati, osušiti i kratko propržiti, a ako su iz konzerve ocediti ih od ulja.
- Sardele očistiti od unutršnje kosti, ukloniti im glave i repove, pa ih iseći na manje komade.
- Obariti boraniju i iseći je na štapiće, a papriku, luk i krastavac iseći na tanke kolutiće.
- Dobro opran i od vode oceđen spanać iseći na rezance, a paradajz oljuštiti i iseći na kockice.
- Masline je najbolje nabaviti punjene, pa sve namirnice pomešati.
- Iseći limun na sasvim tanke kolute i dodati ga salati, pa sve preliti marinadom od ulja, belog luka, limunovog soka i začina.
- Pobiberiti i posoliti po ukusu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 1 Review(s)
Mornarska salata
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -