Sastojak: rotkvica
Posna salata od rotkvica i avokada
Sastojci za posnu salatu od rotkvica i avokada:
2 šolje rotkvica,
2 avokada,
1/4 crvenog luka,
1/4 šolje svežeg peršuna,
2 kašike maslinovog ulja,
1 kašika svežeg limunovog soka,
so i biber po ukusu,
seme susama za posipanje (opciono).
Ceđeni sok od cvekle, celera, spanaća i jabuke
Sastojci za ceđeni sok od cvekle, celera, spanaća i jabuke:
1 velika cvekla,
2-3 sveže šargarepe,
4-5 štapova celera,
1 šaka svežeg spanaća,
1 jabuka,
1 sveži krastavac,
2 rotkvice,
1 koren svežeg đumbira (veličine 1 cm),
1 limun.
Pastrmka sa rotkvicama
Potrebno je:
8 fileta pastrmke,
glavica zelene salate,
2 limuna,
veza peršuna,
10 rotkvica,
dva-tri lista bosiljka,
2 struka mladog luka,
kašičica đumbira u prahu,
maslinovo ulje,
so,
biber.
Priprema:
Riblje filete operite pod mlazom hladne vode,...
Posna salata sa đumbirom
Za posnu salatu sa djumbirom potrebno je: glavica zelene salate, veza peršuna, 2 paradajza, 4 mlade rotkvice, zreli avokado, crveni grejpfrut, 2 struka mladog luka, komadić svežeg korena đumbira, dužine 2 cm, sok od 2 limuna,
maslinovo ulje, so, biber
Posna salata od rotkvica i rena
Sastojci za posnu salatu od rotkvica i rena:
4 veze rotkvica,
1 koren rena,
4 kašike ulja,
3 kašike vinskog sirćeta,
so.