- Advertisement -
Potrebno je:
- 8 fileta pastrmke,
- glavica zelene salate,
- 2 limuna,
- veza peršuna,
- 10 rotkvica,
- dva-tri lista bosiljka,
- 2 struka mladog luka,
- kašičica đumbira u prahu,
- maslinovo ulje,
- so,
- biber.
Priprema:
- Riblje filete operite pod mlazom hladne vode, utapkajte čistom kuhinjskom krpom i poređajte na tanjir.
- Prelijte limunovim sokom u koji ste dodali so i biber i ostavite da se riba marinira najmanje 60 minuta.
- Rotkvice operite, uklonite im peteljku i korenčić i iseckajte na kolutiće.
- Deo rotkvica ostavite sa strane, a ostatak izmiksajte zajedno sa očišćenim i na komade isečenim mladim lukom, listićima bosilja i uljem.
- Dodajte so i biber i nastavite da mutite dok ne dobijete gust, homogen pire.
- Listove zelene salate dobro operite, osušite i poređajte na ovalni poslužavnik.
- Marinirane riblje filete dobro ocedite, položite preko listova salate, prelijte pripremljenim pireom, ukrasite iseckanim peršunom i servirajte.
- Advertisement -