Posna salata sa đumbirom

Posna salata sa đumbirom

Advertisement

Potrebno je:

  • glavica zelene salate,
  • veza peršuna,
  • 2 paradajza,
  • 4 mlade rotkvice,
  • zreli avokado,
  • crveni grejpfrut,
  • 2 struka mladog luka,
  • komadić svežeg korena đumbira, dužine 2 cm,
  • sok od 2 limuna,
  • maslinovo ulje,
  • so
  • biber.

Priprema:

  1. Salatu operite, iseckajte na listiće i sipajte u posudu za salatu.
  2. Dodajte na kolutiće iseckane rotkvice i mladi luk.
  3. Promešajte, pa dodajte paradajz isečen na tanke kriške, kao i kriške grejpfruta koji ste prethodno oljuštili i uklonili mu gorku, belu opnu.
  4. Dodajte još i pulpu avokada, isečenu na kockice, koju ste prethodno poprskali sokom jednog limuna da ne promeni boju i na kraju sve promešajte.
  5. Preostali mladi luk iseckajte na kolutiće i izmiksajte ga zajedno sa preostalim limunovim sokom, 4 kašike ulja, kašikom seckanog peršuna, po prstohvat soli i bibera i struganim korenom đumbira koji ste prethodno oljuštili.
  6. Ovom aromatičnom mešavinom začinite salatu, promešajte i služite.

Pin It on Pinterest

Shares