- Advertisement -
Potrebno je:
- glavica zelene salate,
- veza peršuna,
- 2 paradajza,
- 4 mlade rotkvice,
- zreli avokado,
- crveni grejpfrut,
- 2 struka mladog luka,
- komadić svežeg korena đumbira, dužine 2 cm,
- sok od 2 limuna,
- maslinovo ulje,
- so
- biber.
Priprema:
- Salatu operite, iseckajte na listiće i sipajte u posudu za salatu.
- Dodajte na kolutiće iseckane rotkvice i mladi luk.
- Promešajte, pa dodajte paradajz isečen na tanke kriške, kao i kriške grejpfruta koji ste prethodno oljuštili i uklonili mu gorku, belu opnu.
- Dodajte još i pulpu avokada, isečenu na kockice, koju ste prethodno poprskali sokom jednog limuna da ne promeni boju i na kraju sve promešajte.
- Preostali mladi luk iseckajte na kolutiće i izmiksajte ga zajedno sa preostalim limunovim sokom, 4 kašike ulja, kašikom seckanog peršuna, po prstohvat soli i bibera i struganim korenom đumbira koji ste prethodno oljuštili.
- Ovom aromatičnom mešavinom začinite salatu, promešajte i služite.
- Advertisement -