Sastojak: šećer u prahu
Punjeni kolačići
Potrebno je:
400 g brašna,
250 g margarina,
150 g očišćenih urmi,
100 g integralnog brašna,
pomorandža,
po 85 g očišćenih pistaća i oraha,
50 g šećera,
kašičica cimeta u prahu,
prstohvat soli,
šećer...
Posne kiflice sa bademom
Za posne kiflice sa bademom potrebno je: 140 g ulja,
180 g brašna,
70 g mlevenih badema,
30 g šećera,
šećer u prahu za posipanje
Posna pita sa bundevom
Za posnu pitu sa bundevom potrebno je: 800 gr tankih kora za pitu, 1 kg bundeve, vanilin šećer po želji, cimet po ukusu, 3 kašike ulja, šećer, šećer u prahu
Posni čajni kolutići
Sastojci za posne čajne kolutiće: 400 g brašna, 250 g margarina, 170 g iseckanih oraha, 200 g šećera, malo soli, kašika ruma, 100 g šećera u prahu, kašika džema od kajsija ili pomorandže
Doboš torta
Sastojci za posnu doboš tortu:
Kore:
150 g šećera u prahu,
250 g brašna,
1/2 kašičice sode bikarbone,
3 šoljice meda,
3 šoljice kisele vode.
Fil:
200 g kristal šećera,
250 g mlevenih oraha,
3 štangle rastopljene čokolade,
1 kesica vanilin šećera.
Roze fondan:
200 g šećera u prahu,
ekstrat od maline.
Posna rozen torta
Sastojci za posnu rozen tortu:
Kore:
100 g meda,
150 g šećera,
20 kašika brašna,
3 šoljice ulja,
5 šoljica kisele vode,
1 kašičica sode bikarbone.
Fil:
250 g šećera,
2 šoljice vode,
2 kašike kakaoa,
2 kesice vanilin šećera,
300 g mlevenih oraha.
Glazura:
200 g šećera u prahu,
2 kašike prokuvale vode,
ekstrat od malina, višnje ili jagode.
Posne rum bombice
Sastojci za posne rum bombice:
250 g margarina,
250 g šećera u prahu,
250 g samlevenog keksa,
100 g mlevenih oraha,
kokosovo brašno,
malo ruma,
suvo grožđe ili lešnik.
Posne nepečene štanglice
Sastojci za posne nepečene štanglice:
250 g margaraina,
250 g šećera u prahu,
250 g mlevenog keksa,
250 g ratluka,
250 g suvog grožđa,
malo ruma.
Posni kolač sa makom
Sastojci za posni kolač sa makom:
3 čaše brašna,
2 čaše šećera,
2 čaše vode,
1 čaša ulja,
200 g maka,
1 prašak za pecivo,
malo džema ili šećera u prahu,
ulje.
Posna tanjir pita sa višnjama
Sastojci za posnu pitu sa višnjama:
Za biskvit:
2 šolje brašna (šolja od 2 dl),
1 šolja narendanog biljnog margarina,
1 dl mlake vode,
malo soli.
Za nadev:
500 g očišćenih višanja,
1/2 šolje šećera,
1/2 limuna (sok i kora),
2 kašike brašna,
prah šećer,
komadić margarina.