Posne loptice od urmi se pripremaju na sledeći način:
Umesiti testo od urmi i šećera u prahu.
Testo rastanjiti do debljine malog prsta.
Posuti šećerom u prahu, a zatim seći kvadratiće i puniti ih sledećim nadevom: 100 g mlevenih oraha zašećerenih po ukusu pomešati sa malo ruma i napraviti gustu masu.
Na svaku kockicu urme staviti po 1/2 kašičice od nadeva i formirati kuglice.
Sastojci za posnu ječmenu kašu sa povrćem:
1 šolja ječma,
2 šargarepe,
1/2 šolje graška (svežeg ili smrznutog),
1/2 šolje kukuruza (svežeg ili smrznutog),
1/4 šolje iseckanog crnog luka,
3 šolje vode,
so po ukusu,
biber po ukusu,
sušeni peršun (opciono, za dekoraciju).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više