Sve sastojke za koru pomešajte, dobro umutite i dobijenu masu preručite u veći četvrtast pleh obložen kolačarskim papirom.
Pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Pečenu koru ohladite i podelite na dva dela.
Margarin za krem omekšajte na sobnoj temperaturi i penasto umutite, dodajte biljnu pavlaku i mešajte dok se krem ne duplira.
Dodajte kakao, šećer u prahu i nekoliko kapi ruma i mutite još nekoliko sekundi.
Šećer za sirup sipajte u vodu i kuvajte na umerenoj temperaturi, uz stalno mešanje, da se šećer otopi i dobije gust sirup.
Sklonite s ringle, dodajte instant kafu, snažno promešajte, sačekajte da se sirup sasvim ohladi, pa sipajte rum.
Posebno pomešajte vodu sa šećerom za glazuru, dodajte komadiće čokolade i kuvajte na umerenoj temperaturi, uz stalno mešanje da dobijete gust krem.
U četvrtastu keramičku posudu položite jedan sloj kore, prelijte sirupom da se dobro natopi, nanesite sloj krema, odozgo položite drugu koru, prelijte je sirupom, nanesite još jedan sloj krema i sve poravnajte spatulom.
Kolač na kraju pospite kakaom ili rendanom čokoladom i do serviranja čuvajte u frižideru.
Sastojci za posne krofne:
40 g kvasca,
7-8 kocki šećera,
pola litre mlake vode,
1 šoljica ulja,
kora od jednog limuna,
brašno po potrebi (oko 1 kg),
šećer u prahu ili vanilin šećer,
so,
ulje.