Sve sastojke za koru pomešajte, dobro umutite i dobijenu masu preručite u veći četvrtast pleh obložen kolačarskim papirom.
Pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Pečenu koru ohladite i podelite na dva dela.
Margarin za krem omekšajte na sobnoj temperaturi i penasto umutite, dodajte biljnu pavlaku i mešajte dok se krem ne duplira.
Dodajte kakao, šećer u prahu i nekoliko kapi ruma i mutite još nekoliko sekundi.
Šećer za sirup sipajte u vodu i kuvajte na umerenoj temperaturi, uz stalno mešanje, da se šećer otopi i dobije gust sirup.
Sklonite s ringle, dodajte instant kafu, snažno promešajte, sačekajte da se sirup sasvim ohladi, pa sipajte rum.
Posebno pomešajte vodu sa šećerom za glazuru, dodajte komadiće čokolade i kuvajte na umerenoj temperaturi, uz stalno mešanje da dobijete gust krem.
U četvrtastu keramičku posudu položite jedan sloj kore, prelijte sirupom da se dobro natopi, nanesite sloj krema, odozgo položite drugu koru, prelijte je sirupom, nanesite još jedan sloj krema i sve poravnajte spatulom.
Kolač na kraju pospite kakaom ili rendanom čokoladom i do serviranja čuvajte u frižideru.
Sastojci za posne ražnjiće sa patlidžanom i paradajzom:
1 veći patlidžan,
200 g čeri paradajza,
2 crna luka,
3 kašike maslinovog ulja,
1 kašika balzamiko sirćeta,
so i biber po ukusu,
svež peršun za dekoraciju.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više