- Advertisement -
Sastojci za posni tiramisu:
Za testo:
- 2 dl ulja,
- 1,5 čaša od jogurta vode,
- 2,5 čaše brašna,
- 2 čaše šećera,
- ravna kašičica sode bikarbone,
- pola kašičice vanilin šećera.
Za krem:
- paket margarina,
- manje pakovanje biljne pavlake,
- 5-6 kašika šećera u prahu,
- 2 listića biljnog želatina,
- kašičica kakao praha,
- dve-tri kapi ruma.
Za sirup:
- 300 g šećera,
- 3 dl vode,
- 2 kašičice instant kafe,
- 1 dl ruma.
Za glazuru:
- 250 g čokolade za kuvanje,
- kašika šećera,
- tri-četiri kašike vode.
Posni tiramisu se priprema na sledeći način:
- Sve sastojke za koru pomešajte, dobro umutite i dobijenu masu preručite u veći četvrtast pleh obložen kolačarskim papirom.
- Pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
- Pečenu koru ohladite i podelite na dva dela.
- Margarin za krem omekšajte na sobnoj temperaturi i penasto umutite, dodajte biljnu pavlaku i mešajte dok se krem ne duplira.
- Dodajte kakao, šećer u prahu i nekoliko kapi ruma i mutite još nekoliko sekundi.
- Šećer za sirup sipajte u vodu i kuvajte na umerenoj temperaturi, uz stalno mešanje, da se šećer otopi i dobije gust sirup.
- Sklonite s ringle, dodajte instant kafu, snažno promešajte, sačekajte da se sirup sasvim ohladi, pa sipajte rum.
- Posebno pomešajte vodu sa šećerom za glazuru, dodajte komadiće čokolade i kuvajte na umerenoj temperaturi, uz stalno mešanje da dobijete gust krem.
- U četvrtastu keramičku posudu položite jedan sloj kore, prelijte sirupom da se dobro natopi, nanesite sloj krema, odozgo položite drugu koru, prelijte je sirupom, nanesite još jedan sloj krema i sve poravnajte spatulom.
- Kolač na kraju pospite kakaom ili rendanom čokoladom i do serviranja čuvajte u frižideru.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 21 Review(s)
Posni tiramisu
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -