- Advertisement -
Sastojci za posne lešnik bajadere:
- 400 g margarina,
- 10 kašika vode,
- 400 g šećera u prahu,
- 400 g mlevenih lešnika,
- 400 g mlevenog posnog plazma keksa
- 100 g čokolade za kuvanje.
Posne lešnik bajadere se pripremaju na sledeći način:
- Sve sastojke, osim čokolade, snažno promešajte da se dobro sjedine.
- Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela i ostavite ih da odstoje najmanje dva sata u frižideru.
- Kada se obe mase dobro ohlade, u jednu dodajte na pari istopljenu čokoladu i snažno promešajte.
- Smesu bez čokolade istanjite i njome obložite plitak, četvrtast pleh.
- Odozgo rasporedite smesu sa čokoladom.
- Po želji prekrijte glazurom od čokolade i do serviranja čuvajte u frižideru.
- Pre serviranja isecite na štanglice.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 13 Review(s)
Posne lešnik bajadere
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -