Posne lešnik bajadere

Posne lešnik bajadere

Advertisement

Sastojci za posne lešnik bajadere:

  • 400 g margarina,
  • 10 kašika vode,
  • 400 g šećera u prahu,
  • 400 g mlevenih lešnika,
  • 400 g mlevenog posnog plazma keksa
  • 100 g čokolade za kuvanje.

Posne lešnik bajadere se pripremaju na sledeći način:

  1. Sve sastojke, osim čokolade, snažno promešajte da se dobro sjedine.
  2. Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela i ostavite ih da odstoje najmanje dva sata u frižideru.
  3. Kada se obe mase dobro ohlade, u jednu dodajte na pari istopljenu čokoladu i snažno promešajte.
  4. Smesu bez čokolade istanjite i njome obložite plitak, četvrtast pleh.
  5. Odozgo rasporedite smesu sa čokoladom.
  6. Po želji prekrijte glazurom od čokolade i do serviranja čuvajte u frižideru.
  7. Pre serviranja isecite na štanglice.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne lešnik bajadere
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Na osnovu 13 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares