- Advertisement -
Sastojci za jegulju u belom vinu:
- jegulja teška oko 1 kg,
- 1 dl maslinovog ulja,
- 2-3 glavice crnog luka,
- 4-5 čenova belog luka,
- 100 g paradajz pirea ili svežeg paradajza,
- 1 veza peršuna,
- 0,3 dl lozovače,
- 1 dl belog vina,
- 0,3 dl sirćeta,
- biber,
- so.
Jegulja u belom vinu se priprema na sledeći način:
- Ako je jegulja starija potrebno je odrati joj kožu.
- Jegulju očistiti, oprati i iseći na komade duge od 6 do 8 cm.
- Komade jegulje pposoliti i ispržiti na vrelom ulju.
- Ispržene komade jegulje staviti na tanjir za serviranje, a u ulje u kome se pržila dodati seckan crni i beli luk, iseckan paradajz ili paradajz pire i sitno iseckanu vezicu peršuna.
- Kada masa proključa dosuti lozovaču i belo vino, pa vratiti prženo meso natrag u umak, dodati biber i sirće te kuvati na laganoj vatri oko 30 min.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 2 Review(s)
Jegulja u belom vinu
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -