Jegulja u belom vinu se priprema na sledeći način:
Ako je jegulja starija potrebno je odrati joj kožu.
Jegulju očistiti, oprati i iseći na komade duge od 6 do 8 cm.
Komade jegulje pposoliti i ispržiti na vrelom ulju.
Ispržene komade jegulje staviti na tanjir za serviranje, a u ulje u kome se pržila dodati seckan crni i beli luk, iseckan paradajz ili paradajz pire i sitno iseckanu vezicu peršuna.
Kada masa proključa dosuti lozovaču i belo vino, pa vratiti prženo meso natrag u umak, dodati biber i sirće te kuvati na laganoj vatri oko 30 min.
Sastojci za posnu slanu pitu sa orasima:
1 kg brašna,
1/2 dl ulja,
500 g oraha (250 gr seckanih i 250 gr mlevenih),
1 kašičica soli,
1 kesica ili kocka kvasca,
1/2 l mlake vode,
1 kašičica šećera,
2 dl posoljene vode,
3-5 kašika mešavine mlevenih i seckanih oraha.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više