Jegulja u belom vinu

1

Jegulja u belom vinu

- Advertisement -

Sastojci za jegulju u belom vinu:

  • jegulja teška oko 1 kg,
  • 1 dl maslinovog ulja,
  • 2-3 glavice crnog luka,
  • 4-5 čenova belog luka,
  • 100 g paradajz pirea ili svežeg paradajza,
  • 1 veza peršuna,
  • 0,3 dl lozovače,
  • 1 dl belog vina,
  • 0,3 dl sirćeta,
  • biber,
  • so.

Jegulja u belom vinu se priprema na sledeći način:

  1. Ako je jegulja starija potrebno je odrati joj kožu.
  2. Jegulju očistiti, oprati i iseći na komade duge od 6 do 8 cm.
  3. Komade jegulje pposoliti i ispržiti na vrelom ulju.
  4. Ispržene komade jegulje staviti na tanjir za serviranje, a u ulje u kome se pržila dodati seckan crni i beli luk, iseckan paradajz ili paradajz pire i sitno iseckanu vezicu peršuna.
  5. Kada masa proključa dosuti lozovaču i belo vino, pa vratiti prženo meso natrag u umak, dodati biber i sirće te kuvati na laganoj vatri oko 30 min.
Jegulja u belom vinu
Ocenite