- Advertisement -
Sastojci za posnu kuvanu heljda sa povrćem:
- 1 šolja heljde,
- 2 šolje vode,
- 1 šargarepa,
- 1 crvena paprika,
- 1/2 glavice crvenog luka,
- so po ukusu,
- biber po ukusu.
Posna kuvana heljda sa povrćem se priprema na sledeći način:
- Operite heljdu pod hladnom vodom.
- Stavite vodu u šerpu i dovedite do ključanja. Dodajte heljdu u ključalu vodu, smanjite vatru, pokrijte i kuvajte oko 15-20 minuta ili dok heljda ne upije svu vodu.
- U drugoj šerpi, zagrejte malo vode i dodajte crveni luk. Dinstajte dok ne postane staklast.
- Dodajte iseckanu šargarepu i crvenu papriku, pa dinstajte dok povrće ne omekša.
- Kada je heljda kuvana, dodajte dinstano povrće u šerpu sa heljdom, promešajte, začinite solju i biberom po ukusu.
- Poslužite toplo.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna kuvana heljda sa povrćem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -