Naslovna Sastojci Cimet

Sastojak: cimet

punjene lignje sa začinima recept

Punjene lignje sa začinima

Sastojci za punjene lignje sa začinima: 1,5 kg lignji, 150 g pirinča, 1 kg krompira, 1 čen belog luka, 1 crveni luk, 1 veza korijandera, 1 veza peršuna, šafran, cimet, kurkuma, 1 limun, 30 g pinjola (ili seckanog indijskog oraha), 100 g zelenih maslina bez koštice, maslinovo ulje, so, biber.
punjeni-kolaci-posnajela.rs

Punjeni kolačići

Potrebno je: 400 g brašna, 250 g margarina, 150 g očišćenih urmi, 100 g integralnog brašna, pomorandža, po 85 g očišćenih pistaća i oraha, 50 g šećera, kašičica cimeta u prahu, prstohvat soli, šećer...
aromaticne kruske posna jela

Aromatične kruške

Za aromatične kruške potrebno je: 3 kruške, 2 karanfilića, 1 kašičica cimeta, pola kašičice muskantnog oraha, 2 kašike margarina, 1,5 dl soka od pomorandže, 4 kašike žutog šećera
kuvano vino sa vocem

Kuvano vino sa voćem

Sastojci za kuvano vino sa voćem: 1,5 dl crvenog vina, 1,5 dl svežeg soka od pomorandže, 1,5 supena kašika meda, štapić cimeta, 2 karanfilića, 1 kruška (oljuštena, bez semenki i presečena na pola), 4 suve smokve, 12 suvih kajsija, 1 jabuka očišćena i isečena na kriške.
Bundevara - Posna pita sa bundevom

Posna pita sa bundevom

Za posnu pitu sa bundevom potrebno je: 800 gr tankih kora za pitu, 1 kg bundeve, vanilin šećer po želji, cimet po ukusu, 3 kašike ulja, šećer, šećer u prahu
posni medeni kolac

Posni medeni kolač

Sastojci za posni medeni kolač: 300 g šećera, malo sode bikarbone, 50 g mlevenih oraha, karanfilić i cimet, 200 g brašna, sok i kora od limuna, 2 kašike meda, štapić vanile.
ceska posna strudla recept

Češka posna štrudla

Sastojci za češku posnu štrudlu: 250 g margarina, 3 kašike voćnog sirćeta, 250 g brašna. Za fil: 4 strugane jabuke, 50 g suvog grožđa, šolja mlevenih oraha, cimet, šećer po ukusu.
pita sa orasima i cimetom recept

Posna pita sa orasima i cimetom

Sastojci za posnu pitu sa orasima i cimetom: 500 g kora za pitu, 400 g oraha, 100 g prezli, 5 kašika šećera, kesica cimeta, kora od jedne pomorandže.
posno pire od krompira cvekle i jabuke recept

Posno pire od krompira, cvekle i jabuke

Sastojci za posno pire od krompira i jabuke: 700 g bundeve, 700 g krompira, jedna jabuka, 350 g karfiola, 350 g cvekle, 150 g oraha ili kikirikija, morsko orašče, cimet, so, biber, limunov sok po ukusu, peršun.
zapecene jabuke recept

Zapečene jabuke

Sastojci za zapečene jabuke: 6 većih jabuka, 200 g mlevenih oraha, 100 g suvog grožđa, šest kašika džema, vanilin šećer, cimet.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -