Posna lenja pita na vodi

Posna lenja pita

Advertisement

Sastojci za posnu lenju pitu na vodi:

  • 2 šolje brašna,
  • 2 šolje griza,
  • 1 šolja šećera,
  • 1 prašak za pecivo,
  • šećer u prahu za posipanje.

Za fil:

  • 1,5 kg rendanih jabuka,
  • 1 šolja šećera,
  • 1 kafena kašičica cimeta,
  • rendana kora 1 limuna,
  • 1 vanil šećer.

Posna lenja pita na vodi se priprema na sledeći način:

  1. Posna lenja pita se pravi tako da prvo napravimo fil.
  2. Narendati jabuke, dodati šećer, vanil šećer, cimet i limunovu koru. Sve promešati i ostaviti.
  3. U posudu staviti brašno, griz, šećer i prašak za pecivo pa sve izmešati varjačom. Od te smese izvaditi jednu šolju praškaste smese.
  4. U suvu nepodmazanu posudu sipati polovinu mase koja je ostala u vangli. Potapkati rukom da se izjednači.
  5. Preko toga staviti polovinu fila. Na to izručiti ostatak mase iz vangle i poravnati. Preko opet staviti drugu polovinu fila. Na kraju, masom iz šolje posuti i prekriti fil i ostaviti da stoji 10 minuta.
  6. Peći 40 minuta na 200 stepeni.
  7. Kada je pečeno, posuti prah šećerom, pokriti krpom i ostaviti do sutradan, kako bi jabuke pustile sok i testo odmekanilo i povezalo se sa filom.

Recept poslala Katarina Marković.

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna lenja pita na vodi
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 123 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares