- Advertisement -
Sastojci za posnu lenju pitu na vodi:
- 2 šolje brašna,
- 2 šolje griza,
- 1 šolja šećera,
- 1 prašak za pecivo,
- šećer u prahu za posipanje.
Za fil:
- 1,5 kg rendanih jabuka,
- 1 šolja šećera,
- 1 kafena kašičica cimeta,
- rendana kora 1 limuna,
- 1 vanil šećer.
Posna lenja pita na vodi se priprema na sledeći način:
- Posna lenja pita se pravi tako da prvo napravimo fil.
- Narendati jabuke, dodati šećer, vanil šećer, cimet i limunovu koru. Sve promešati i ostaviti.
- U posudu staviti brašno, griz, šećer i prašak za pecivo pa sve izmešati varjačom. Od te smese izvaditi jednu šolju praškaste smese.
- U suvu nepodmazanu posudu sipati polovinu mase koja je ostala u vangli. Potapkati rukom da se izjednači.
- Preko toga staviti polovinu fila. Na to izručiti ostatak mase iz vangle i poravnati. Preko opet staviti drugu polovinu fila. Na kraju, masom iz šolje posuti i prekriti fil i ostaviti da stoji 10 minuta.
- Peći 40 minuta na 200 stepeni.
- Kada je pečeno, posuti prah šećerom, pokriti krpom i ostaviti do sutradan, kako bi jabuke pustile sok i testo odmekanilo i povezalo se sa filom.
Recept poslala Katarina Marković.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna lenja pita na vodi
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -