Posna lenja pita na vodi se priprema na sledeći način:
Posna lenja pita se pravi tako da prvo napravimo fil.
Narendati jabuke, dodati šećer, vanil šećer, cimet i limunovu koru. Sve promešati i ostaviti.
U posudu staviti brašno, griz, šećer i prašak za pecivo pa sve izmešati varjačom. Od te smese izvaditi jednu šolju praškaste smese.
U suvu nepodmazanu posudu sipati polovinu mase koja je ostala u vangli. Potapkati rukom da se izjednači.
Preko toga staviti polovinu fila. Na to izručiti ostatak mase iz vangle i poravnati. Preko opet staviti drugu polovinu fila. Na kraju, masom iz šolje posuti i prekriti fil i ostaviti da stoji 10 minuta.
Peći 40 minuta na 200 stepeni.
Kada je pečeno, posuti prah šećerom, pokriti krpom i ostaviti do sutradan, kako bi jabuke pustile sok i testo odmekanilo i povezalo se sa filom.
Sastojci za posnu pitu sa medom i bademima:
500 g brašna,
čaša ulja,
300 g mlevenih badema,
100 g šećera,
250 g meda,
sok od limuna.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više