Naslovna Sastojci Crno vino

Sastojak: crno vino

saran na madjarski nacin

Šaran na mađarski način

Sastojci za šarana na mađarski način: šaran od 2 kg, 3 glavice crnog luka, 100 g margarina, 2 crvene i dve zelene babure, 125 g svežih šampinjona, 2 dl riblje čorbe, kašika aleve paprike, 2 dl crnog vina, kašika brašna, biber, so.
krompir sa lukom recept

Postan krompir sa lukom

Sastojci za postan krompir sa lukom: 1 kg krompira, 3 glavice crnog luka, 100 ml crnog vina, 1 kutlača vode u kojoj je kuvan krompir, 3 kašike maslinovog ulja, so, biber.
tunjevina sa crnim vinom

Tunjevina sa crnim vinom

Sastojci za tunjevinu sa crnim vinom: 2 režnja sveže tunjevine (oko 600 g.), 200 ml mladog crnog vina, brašno, čen belog luka, peršun, maslinovo ulje, biber, so.
paradajz punjen pasuljem i pirincem

Punjeni paradajz sa rižotom i pasuljem

Za paradajz punjen rižotom i pasuljem potrebno je: 250 g svežeg crvenog pasulja, 750 ml bujona od povrća, 100 g crnog luka, 450 g pirinča, 250 ml crnog vina, 8 komada svežeg paradajza, 3 čena belog luka, kašika svežeg peršuna
mus sa dunjama bananom i jabukama recept

Mus sa dunjama, bananom i jabukama

Sastojci za mus sa dunjama, bananom i jabukama: 10 velikih dunja, 1 dl slatkog vina, 2 kašike meda, 1 banana, 2 jabuke, šaka badema, 1 kašičica cimeta, 20 g posnog margarina, 1/2 kašičice muskatnog oraha.
posni paprikas sa patlidzanom i tikvicama recept

Posni paprikaš sa patlidžanom i tikvicama

Sastojci za posni paprikaš sa patlidžanom i tikvicama: 1 veći patlidžan isečen na kockice, 0,5 dl maslinovog ulja, 2 glavice crnog luka iseckanog na kockice, 5 čenova belog luka sitno iseckanog, 100 g integralnog pirinča, 1 srednja tikvica oljuštena i iseckana na kockice, 1 babura iseckana na komadiće, 3 veća paradajza iseckana na kockice, 1 dl crnog vina, 5 dl vode, 1/2 kašičice soli, 1/4 kašičice tucane crvene paprike, 2 kašike svežeg bosiljka sitno iseckanog, 2 kašike svežeg peršuna sitno iseckanog, 2 kašičice svežih listića ruzmarina.
hobotnica u vinu

Hobotnica u vinu

Sastojci za hobotnicu u vinu: 1 kg očišćene hobotnice, 800 g pelato paradajza, 0,5 dl maslinovog ulja, 200 g ukiseljenog luka, 3 dl crnog vina, 2 lista lovora, 1 kašičica origana, crni biber u zrnu, 2 kašike seckanog peršuna
punjene lignje

Punjene lignje

Sastojci za punjene lignje: 1 kg lignji, 1 šolja barenog pirinča, 2 glavice crnog luka, peršunov list, 1/2 čaše ulja, 3 zrela paradajza, 1/3 čaše crnog vina, so.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -